Ivan Čorić brončani u paru ! RIA VOJKOVIĆ TREĆA U MJEŠOVITOJ ŠTAFETI !

Svjetsko Volo prvenstvo u Francuskoj ! IVAN ČORIĆ I KARLO ŠABAN SAVLADALI SRBIJU 13:7 !
15 rujna, 2021
FINALE ŠIBENIK – DALMATINO: PK Šibenik 5 – Krešimirov Grad 4 u sklopu polufinala !
18 rujna, 2021

Ivan Čorić brončani u paru ! RIA VOJKOVIĆ TREĆA U MJEŠOVITOJ ŠTAFETI !

Ivan Čorić i Ria Vojković

Svjetsko prvenstvo u boćanju se bliži kraju. Kao po dobrom starom boćarskom običaju Hrvatska je među najuspješnijim nacijama prvenstva.

Ivan Čorić je u paru sa Karlom Šabanom stigao do bronce. Imali su Čorić i Šaban 7:3 prednost u polufinalu svega 20 minuta do kraja. Umjesto 8:3, talijani na osnovu jednog promašaja naših hvataju punat i balina te u idućem odigravanju rade šest punata za nedostižnih 10:7. Imali su naši na 10:8 polušansu, ali ipak nedovoljno za preokret.

Hit prvenstva je svakako Ria Vojković. Francuska mješovita štafeta je već godinama neprikosnovena. Ipak, kvalitetnim radom naših trenera mlađih kategorija, Hrvatska mix štafeta je jako blizu one Francuske. Ria i Bruno Kraljić su oborili Hrvatski rekord pogodivši 52 boće iz ukupno 57 pokušaja u prvoj fazi natjecanja. Ipak, talijani su u polufinalu bili bolji sa 51 pogotkom. Naši su pogodili 50 boća. Dakle, svega jednu manje. Mlada boćarica sa Komiže je svakako budućnost Hrvatskog i svjetskog boćanja.

Dalmacija danas sa zanimanjem čeka nastup Marina Miličevića, iz BK Biston Baška Voda, u polufinalu Brzinskog izbijanja za seniore. Marino je kondicijski vrhunski pripremljen. Ipak, podloga je specifična i takva da je pogodio jednom 48 boća, ali ima rezultat i 40, što na ovom nivou nije dovoljno dobro. U četvrtfinalu je sa tijesnih 41:40 savladao švicarskog reprezentativca Patrick Alcraza. U polufinalu ga čeka mnogo teži zadatak u liku i djelu francuza Guillaumea Abelfa.

Polufinale brzinskog izbijanja – subota 09,30:

ABELFO – MILIČEVIĆ 47:47 (Raspucavanje 23:19)

Marino Miličević je na svjetskom prvenstvu u boćanju osvojio 3. mjesto.

Comments are closed.