Ivan Ćurković riješio finale u “104”: VIKTOR, VLADO SABLJIĆ, ĆURA I RIBIČIĆ NAJBOLJI !

Štafeta Istra Poreč Biston 57:57 ! MOMČADI REMIZIRALE 13:13 !
27 ožujka, 2022
BK Hajduk Rašica osvojio 1.HBL jug ! NA VARGONA U KVALIFIKACIJAMA !
27 ožujka, 2022

Ivan Ćurković riješio finale u “104”: VIKTOR, VLADO SABLJIĆ, ĆURA I RIBIČIĆ NAJBOLJI !

Vlado Sabljić, Ivan Ćurković, Viktor Sabljić i Marin Ribičić

Kakav start sezone bakelita. Tko će na vrh rankinga, Ante Tomašević ili Ivan Čurković?! Malo je onih koji su ovakav rasplet mogli predvidjeti.

Da stvar bude zanimljivija Ante Tomašević je krenuo na prvaru u utakmicu te se tako direktno suprostavio Marinu Ribičiću, kako bi suigračima, Ivanu Šušku i Anti Domnjaku omogućio da igraju svoje prirodne pozicije (Domnjak pucača, Šušak korektora). Tomašević je iznio svoje momke do 7:16 prednosti i 0:1 u setovima. Ipak, bilo bi iluzorno očekivati da će Tomašević dominirati Ribičića oba seta.

Kada je Ribičić stigao do dominacije na prvaru odlučio se za potez koji mu je dobio meč, a to je uvođenje Ivana Čurkovića Ćure na poziciju pucača. Kada prvar i pucač igraju dobro, korektor je u poziciji da “sakuplja med” ili dodaje punte. Ćurin izrazito silovit i razoran udarac je onaj koji u bakelitu donosi dodatne dobre stvari za ekipu onda kada se pogađa. Osvajač Žuje iz 2013.godine je naprosto imao svoj dan. Ribičić je bio svjestan da će on dominirati na jedinici, barem dok Joško Modrić ne uđe u utakmicu kod protivnika. Sve zajedno je Vladu Sabljića, a kasnije i Viktora Sabljića na korektoru dovelo u jednu poprilično komfornu poziciju. Ćura se tako prometuo u igrača utakmice, a njegova ekipa do kraja slavila sa 16:5 16:1, za ukupnih 2:1. Modrić jest ušao, ali nije uspio donijeti preokret.

Slavlje je trajalo do dugo u noć, gdje je ponovno dominaciju preuzeo Ante Tomašić ne skrivajući zadovoljstvo drugim mjestom, demonstriravši tako fer ponašanje prema boljem takmacu toga dana.

Vlado Sabljić

Comments are closed.