Ivan Perišić sudjelovao u trojci Omiša: BOĆANJE KAO IDEALAN „DRUGI SPORT“

Potop favorita u Koprivnom: TKO ĆE NASLIJEDITI TETIĆE?!
5 srpnja, 2019
Nastavak otpadanja favorita u Koprivnom: ODIGRANO FINALE NA VELIĆU
7 srpnja, 2019

Ivan Perišić sudjelovao u trojci Omiša: BOĆANJE KAO IDEALAN „DRUGI SPORT“

Samo najpedantniji pratitelji balotaške igre se sjećaju Dražena Škarice, Ante Perišića, Nediljka Ribičića Zika i Jure Tadinca, koji su godinama sudjelovali na najcjenjenijim nadmetanjima starog doba balotanja u Dalmaciji.

Ivan Perišić je nedvojbeno kao dijete mnogo vremena provodio uz balotaške terene te odgledao velik broj utakmica, zajedno sa ocem Antom. Stoga, postoji objektivna šansa da se posveti balotanju nakon nogometne karijere.

Nebi bio prvi igrač koji je to pokušao. Također bivši nogometaš, Siniša Linić je igrao i prvu Hrvatsku boćarsku ligu. Postoje bivši igrači koji balotaju potpuno rekreativno poput Nike Kovača. Međutim, Perišić od svih njih ima mnogo veći potencijal kao igrač balota, koje su sve samo ne puka zabava. Na ozbiljnom nivou balote su poluprofesionalizam, a Perišić ukoliko ne izgubi postojeću razinu motiva, u kombinaciji sa genima možda jednom zasja kao prvak boćarske lige, raffa lige ili možda pobjednik kultnog turnira u Omišu.

Šansa koju bi ova legenda Hrvatskog sporta mogla ponuditi boćanju:

Perišić, ukoliko se eventualno odluči ozbiljnije posvetiti balotanju, će u Dalmaciji pronaći ljude koji će mu pomoći da se tehnički i taktički razvije kao igrač. A ukoliko se to dogodi, tada će boćanje i balotanje ući u stopostotnu šansu stvoriti imiđ idealnog „drugog sporta“. Košarkaši, odbojkaši, nogometaši će imati veći motiv postati dobri igrači balota nakon što završe karijere u svojim sportovima, a od svega će najviše dobiti boćanje i balotanje kao sport.

Ono što je zapelo za oko pratiteljima balota i omiškog turnira je Ivanova susretljivost sa fanovima i djecom koji su na desetke puta prekidali utakmicu za fotografiju sa jednim od najboljih svjetskih nogometaša. Ivan je pronašao malo vremena za svakog od njih. Zaista pravi sportaš i čovjek.

Comments are closed.