Ivici Paji Brkiću Omiš: ON I LUKŠA BRATIM BRILJANTNI U FINALU, ŽURE ODMARAO

Treninzi kao korisna stvar za rezultat: NIKOLA RAŠIĆ I MARKO PUTNIK DO POBJEDA
13 studenoga, 2016
Dundina škola balotanja u Jesenicama: BLIZANCI SE “POIGRALI” SE PROTIVNICIMA
15 studenoga, 2016

Ivici Paji Brkiću Omiš: ON I LUKŠA BRATIM BRILJANTNI U FINALU, ŽURE ODMARAO

ivica-pajo-brkic-luka-zure-luksa-bratim

Ivica Pajo Brkić, Luka Žure i Lukša Bratim

Kao što je bilo i najavljivano, finale Omiša stavilo je pod povećalo Tonija Bašića i Ivicu Paju Brkića, obzirom da je započeo utakmicu. Glavni razlog radi kojeg je Luka Žure bio na „klupi za pričuve“ je umor zbog napornog boćarskog vikenda tokom kojeg je BK Sokol Dugopolje stigao do iznimno važne pobjede u Puli.

Lukša Bratim i Brkić furiozno otvaraju meč protiv Bašića i Ivana Šuška za 16:4 u prvom setu i 6:0 prednost u drugom. Tada se Bašić i Šušak bude, te okreću stvari na 6:8 i 11:14. Na 13:14 su imali svoju polušansu, koju ne da nisu iskoristili, nego su omogućili „akužu“ Bratimu i Brkiću za 16:14. Loše odlučivanje i odigravanje u zadnjoj ruci značilo je i poraz, a Ivica Pajo Brkić ove je godine pravi junak turnira u Omišu, s obzirom da mu je ovo prva osvojena, potpuno zaslužena, titula iz trećeg pokušaja u finalnim utakmicama.

Balotaško zdanje Omiša bilo je zaista prepuno, a na finale je pristiglo petstotinjak ljudi. Debelo prolaznu ocjenu zaslužio je i odlični organizator Jure Stanić, koji je Omiš bez greške priveo kraju.

„Učitelj“ bolji od „učenika“:

U ranom terminu i na igralištu do igrala se, najavljena, derbi utakmica drugog kola pojedinačnog turnira u Omišu. Akteri su pokazali iznimno visok nivo igre i taktičkog nadmudrivanja. Nju je Marin Ribičić otvorio bolje i to 13:8 pobjedom u prvom setu. Siniša Stipić se serijom 17:1 vraća na 1:1 u setovima i 6:0 prednost u trećem setu. Nakon toga se Ribičić opet budi za preokret u potpuno neizvjesnom dvoboju za zasluženu 13:11 pobjedu.

Comments are closed.