KADETSKO PRVENSTVO SDŽ: Matija Jakir najbolji, Duje Pavešković drugi !

Kreće Grabovac 2021: POZNATI PAROVI 1.KOLA !
1 srpnja, 2021
Dalmatino u finalu Hrvatskog Petanka kupa !
5 srpnja, 2021

KADETSKO PRVENSTVO SDŽ: Matija Jakir najbolji, Duje Pavešković drugi !

Duje Pavešković, Matija Jakir i Ivan Pavešković

Završeno je boćarsko prvenstvo Splitsko – dalmatinske županije za kadete, odnosno igrače rođene 2006. godine i mlađe u Volo boćanju. Prvenstvo se održalo u Bastu pod pokroviteljstvom boćarskog kluba Biston – Baška Voda.

Najuspješniji igrač prvestva je Matija Jakir koji nastupa za boćarski klub Brela te dvojno za boćarski klub Biston. Jakir je ove godine sa Bistonom osvojio 1.HBL. Na prvenstvu za kadete, pod vodstvom trenera Ive Topića, je osvojio prvo mjesto u svim disciplinama. Dakle, par klasično, pojedinačno klasično, precizno izbijanje, krug, brzinsko izbijanje i štafetno izbijanje.

Drugi najuspješniji igrač prvenstva je član boćarskog kluba Sveti Ante Naklice i boćarskog kluba Naklice (dvojno) Duje Pavešković, koji je pred kraj sezone postao standardni član prve momčadi Naklica. On je pod vodstvom trenera Josipa Bulića osvojio par klasično i štafetno izbijanje. Drugi je bio u pojedincu, krugu, brzincu i preciznom izbijanju.

Vrhunac dana je bio dvoboj ova dva talentirana igrača u pojedincu klasično, gdje su momci pokazali svu raskoš svog talenta i u kojem je Jakir Paveškovića savladao sa tijesnih 10:6. Ovaj dvojac je nedvojbeno budućnost dalmatinskog boćanja.

Matija Jakir

Comments are closed.