Kampanja „Za parove Omiša“: IVAN ŠOŠIĆ RICO STAO UZ OMIŠKU MLADOST

Igrač u velikoj formi i jedna „opasna“ kombinacija: DADO GRUICA I DARIO RADOŠEVIĆ
26 srpnja, 2016
Ideja za pet: U KOPRIVNOM ŽENSKI TURNIR PAROVA
28 srpnja, 2016

Kampanja „Za parove Omiša“: IVAN ŠOŠIĆ RICO STAO UZ OMIŠKU MLADOST

Rico i Kleme 2

Rico u društvu Klementa Ugrina

Nakon što se Luka Žure dosjetio još jedne fenomenalne stvari, a to je moguća organizacija ženskog turnira u sklopu završnice ionako fantastičnog turnira balotaša u Koprivnom. Nakon što je neponovljivi Mate Kesić svojim iznimno poznatim i cijenjenim imenom i prezimenom u „paru“ sa Draganom Šiškom napravio, već sad je potpuno jasno, pravo čudo od ionako odličnog Kacunara i podigao ga na sam vrh piramide turnira po svim mogućim parametrima. Nakon što su Hrvoje Milavić, Siniša Stipić i Mate Pavešković javno pružili podršku Juri Staniću i parovima Omiša, isto je učinio i Ivan Šošić Rico.

Rico kao čovjek koji je svojim obolom balotama iste nepovratno promijenio na bolje:

Sve je jasnije da se spomenuta mladost Omiša, za koju je jako moguće da će biti važan i neizostavan dio balotanja na staro-dalmatinski način u desetljećima koja su pred nama, izrazito jako trudi. Momci su u zbroju, u samo par godina, odigrali debelo preko 500 turnira bez ikakve mrlje i očito je da su za grad i turnir spremni na mnogo toga. A sad im je nedvosmislenu i javnu podršku pružio legendarni Rico.

Ivan Šošić, rođeni Omišanin (Rošca) je igrač za kojeg je već rečeno da zahtijeva mnogo širu igračku i ljudsku priču. Radi se o legendi balota po svim mogućim parametrima. U balotanju na staro-dalmatinski način prošao je i osvojio sve. Njegova poduža lista trofeja broji, između ostalog (a to „ostalo“ nije baš zanemarivo) i „Imotsku“ Branu i „Šibensku“ Rogoznicu i Omiš. Popis igrača koji se tim mogu pohvaliti nije pretjerano dug.

Ono što je još možda važnije, ova institucija balotanja u Dalmaciji, svojim specifičnim pristupom i postavljenim standardom kada je u pitanju fer i sportsko ponašanje u terenu, a pogotovo van njega i odnos prema mladim ljudima balotašima, ostavila je neizbrisiv trag na dio mladih igrača u Dalmaciji.

Rico je „parovima Omiša“ i „omiškoj mladosti“ odlučio ponuditi pomoć savjetom i utjecajem koliko je to god u njegovoj moći. Osim toga, konstruktivac kakav jest u pogledima na stvari kako općenito tako i u balotama, rekao nam je da je spreman pomoći svakom onom za koga misli da može balotanju donijeti nešto dobro ili bolje. Kao i to da smatra da oni najutjecajniji igrači i organizatori trebaju tražit način kako onom drugom pomoć, ukoliko je to moguće, kako bi što više turnira zadržalo visok status ili taj isti status steklo, ukoliko za to postoji određeni potencijal.

Ždrijeb parova se bliži, a po riječima mladog Jure Stanića rezultati „kampanje“ su već sada odlični.

Dicmo i Ivica Brkić Pajo:

Nakon Rica, stupili smo u kontakt sa jednim od suorganizatora novog turnira u Dicmu. Točnije, Alenom Brkićem. Potpune informacije još uvijek nemamo i trebali bi ih dobiti do sutra.

Naime, ne radi se o bilo kakvom turniru u Dicmu, nego o turniru koji po nekim parametrima uz bok staje i Kacunaru i parovima Omiša, koji po tim istim parametrima nedvojbeno „ljestvicu“ podižu na više i bolje. Također, kao „lice turnira“ trebao bi se pojaviti još jedan balotaš sa dugogodišnjim stažom bez ikakve „mrlje“ iza svog imena i to Ivica Pajo Brkić. Konačnu potvrdu čekamo tokom dana, a vijest, ukoliko je točna, zaista je fantastična za Dicmo kao sredinu i za balotanje u regiji općenito.

Comments are closed.