KRENULA JUNIORSKA BOĆARSKA LIGA: Na jugu jedna tura klasike i 3 brzinca!

3 para i pojedinac: 25.11.2019 KREĆE „ZIMSKA LIGA – KARLOVAČKO SINJ“
14 studenoga, 2019
Ždrijeb drugog kola u Turjacima: TKO ĆE KOGA NEGO SVOJ SVOGA !
27 studenoga, 2019

KRENULA JUNIORSKA BOĆARSKA LIGA: Na jugu jedna tura klasike i 3 brzinca!

U nedjelju 17.11. započela je nova sezona Hrvatske juniorske boćarske lige. Pravo nastupa u ovoj sezoni imati će igrači i igračice rođeni 2001. godine ili mlađi. Skupina sjever ove sezone broji osam, a skupina jug šest klubova. Skupinu sjever čine ekipe: Sv. Jakov Jadranovo, Vargon, Lovran, Čavle ŠB, Bzkgb Buzet, Istra Poreč, Pazin i Labin. Skupinu jug čine ekipe: Zadarske županije, Dubrovačko-Neretvanske županije, Splitsko-Dalmatinske županije, Šibensko-Kninske županije, otok i Sinj.

Osam ekipa skupine sjever igrati će po sistemu „svatko sa svakim” jedno kružno, a skupina jug igra po dvostrukom bod sustavu.  Nakon odigranih 7. kola, biti će poznate četiri prvoplasirane ekipe, koje će zajedno sa najbolje četiri ekipe iz južne skupine izboriti plasman na završni turnir koji je na rasporedu 16. i 17. travnja.

Kao glavni favoriti skupine sjever za napad na naslov prvaka ističu se boćari Sv. Jakova iz Jadranova. Iako Karlo Šaban više nema pravo nastupa u ovom rangu natjecanja, igrači poput Lovra Šipeka, Žarka Jerčinovića i Filipa Klarića sigurno imaju dovoljno kvalitete. Šipek je osvajač čak tri brončane medalje sa zadnjeg svjetskog juniorskog prvenstva, a upravo sa Klarićem je osvojio jednu od njih. Zasigurno će naslov probati napast i momčad Vargona, osvajači ove lige u sezoni 2017./18., predvođena brončanim za zadnjeg svjetskog juniorskog prvenstva u preciznom izbijanju, Leonom Petzom. Od ostalih igrača, svakako se najviše očekuje od Frana Jakominića i Karla Vukelića, a veliko pojačanje trebao bi biti i Luka Peričić koji je do sada ovo natjecanje igrao za momčad Gornji kraj. Najzvučnije ime u sastavu momčadi Lovrana je Alen Dretvić, koji je protekle dvije sezone igrao juniorsku ligu za momčad sa Podvežice. Rezultati juniorske ekipe Čavle ŠB će najviše ovisiti o nastupima djevojkama iz prve ženske ekipe poput Dore Fućak, Roberte Petrović, Dorotee Maršanić i Merite Cocaj, pa ćemo vidjeti kako će se one i ostale cure iz ekipe snaći sa pretežitoj muškim suparnicima.

Skupina jug kreće s natjecanjem 24. studenog te ćemo o njihovim favoritima nakon odigranog prvog kola. Ono što skupinu jug obilježava ove sezone je naglasak na trkačkim disciplinama. Mladi igrači sa juga će trčati čak tri brzinca. Jednog brzinca na poziciji 1, a dva brzinca na pozicijama 1 do 3. Uz brzinca, još dva igrača će trčati i štafetu.

Derbi prvog kola će igrati sudionici završnice od prošle sezone i to:

BC Sinj – Selekcija SDŽ u dvorani u Sinju u subotu (24.11.) u 13 sati.

Izvor: Hrvatski boćarski savez (dio teksta)

Comments are closed.