KUP EUROPSKIH PRVAKA: Dva naša među osam – BK “Pula” prošla u četvrtfinale

Sigena igrališta u Nurnbergu: ŠPIRO GALE PREDVODI PRETENDENTE ZA TITULU
4 svibnja, 2019
„JON SWEDEN“ PROPUŠTA OMIŠ: Javni ždrijeb u srijedu u 19:00 na terenima
7 svibnja, 2019

KUP EUROPSKIH PRVAKA: Dva naša među osam – BK “Pula” prošla u četvrtfinale

Uzbudljiv dan ponudila je osmina finale boćarskog kupa Europskih prvaka. Još su nam u svježem sjećanju uspjesi BK „Sokol“, koji je prošle godine probudio boćarsku Dalmaciju.

Sličnu priliku ugledao je prvak Crne Gore BK „Maini Budva“ u čijim je redovima debitirao Branko Ćubela. Na žalost Crnogoraca, gospodina Dejana Maslovara kao predsjednika saveza CG te boćarskog kluba Maini, drugi slovenski predstavnik BK „Žabice“ je bio uspješniji u obje utakmice. U Crnoj gori je rezultat bio 10:12 za slovence čime su oni izbjegli pripetavanje. Očito je važnost utakmice uzela danak, a istu sudbinu je ugledao i BK Zrinjevac koji je izgubio u dvije utakmice od francuske ekipe „Balaruc“ te se oprostio od natjecanja.

Na našu sreću pripetavanje ili „boćarske penale“ je uspjela izboriti drugoplasirana momčad prvenstva Hrvatske BK „Pula“, koja je doživjela uvjerljiv poraz u Italiji od „Gaglianico Bielle“, ali se talijanima revanširala u Puli tijesnom, ali zasluženom pobjedom. Igrači Pule su uspjeli slaviti u priprtavanju i tako se plasirati u četvrtfinale KEP-a. Tamo ih čeka prvak Hrvatske Istra Poreč, a Istra i Pula će kroz nekoliko dana, svaki sa svojim protivnikom u borbu za plaman na Final Four najsnažnijeg europskog boćarskog natjecanja ili boćarske „Lige Prvaka“.

Branko Ćubela

Comments are closed.