Legendarni „Mamba“: FILIP DUJIĆ KAO PRVI „RAFFA“ REPREZENTATIVAC HRVATSKE

Parovi (2+1) u Delte – Dugopolje: PRIJAVE NATJECATELJA U TIJEKU
13 lipnja, 2017
KUP EUROPSKIH PRVAKA: Talijanski “Pontese” na vrhu Europe
20 lipnja, 2017

Legendarni „Mamba“: FILIP DUJIĆ KAO PRVI „RAFFA“ REPREZENTATIVAC HRVATSKE

Filip Dujić Mamba

Ozbiljnije natjecateljsko balotanje po pravilima sa „zidovima i gumom“ u pravom je procvatu kada je u pitanju broj mladih igrača koji ovu prekrasnu igru prakticiraju. Mladi nadiru sa svih strana. U najvećem mogućem naponu je i nivo igre, koji je nedvojbeno evoluirao u odnosu na svoje početke. Ipak, ti početci tokom osamdesetih godina, kao i boćarski početci jedno desetljeće prije toga, imali su neke svoje junake i legende. Igrače koji su punili tribine, kojima se aplaudiralo, koje se kopiralo, koji su bili obožavani. Jedno takvo, kultno ime je legendarni boćar i balotaš Filip Dujić, poznatiji kao „Mamba“.

Trofeje i pehare koje je „Mamba“ osvojio u ovom trenutku je zaista teško prebrojati. Boćarske je čak i nemoguće sumirati, obzirom na to koliko ih Mamba posjeduje. Kada je u pitanju „bakelit“, Mamba je obožavan u svakom kutku regije. Od Imotskog do Prapatnice nema igrališta na kojem nije ostavio svoj trag. Na dijelu istih osvajao je prva druga ili treća mjesta. Osebujnim stilom igre i komunikacije sa publikom igri je dao obol koji nikada neće biti zaboravljen, a ono po čemu će zauvijek biti zlatnim slovima upisan u povijest ove prekrasne igre je podatak da je Filip Dujić „Mamba“ prvi „Raffa“ reprezentativac samostalne Hrvatske.

Vrijeme nedvojbeno uzima svoje, ali nada svakog istinskog zaljubljenika balota je ta da u „Mambi“ još ima vatre i da nikako nije rekao svoje zadnje.

Comments are closed.