Možda je ipak do Marinera?! ANTE VUKAN, LOLA, DINE I VELE U FINALU OMIŠA !

Split Open 2020 – Raffa: RASPORED ODIGRAVANJA PO KOLIMA
5 studenoga, 2020
HBS YOUTUBE KANAL – SUBOTA 15:00 ! BK Biston – BK Metković !
5 studenoga, 2020

Možda je ipak do Marinera?! ANTE VUKAN, LOLA, DINE I VELE U FINALU OMIŠA !

Ante Tonći Vukan

Favorizirana ekipa Mate Kesić i Igor Žuljević je imala 1:0 u setovima u sklopu prvog polufinala Mastersa u Omišu protiv Damira Delića Lole i Ante Tonća Vukana. Ipak, sve je to bilo malo jer su Lola i Vukan okrenuli stvari u svoju korist i slavili sa 2:1.

Ono što je zanimljivo jest da kada je Mati Kesiću “u kutu” Miro Bradarić “Marinero”, Mate kao da ne zna kako izgubiti finale ili bolje rečeno čitav niz finala. Marinero je ovaj put bio tu, ali u kutu Ante Tonća Vukana. Vukana kojem je ovo drugo finale u dvije godine i koji jedini od svih finalista nema titulu šampiona u Omišu.

Loli je ovo šansa za drugu titulu u karijeri. Prvu je osvojio daleke 2007.godine, također u paru zajedno sa Vinkom Stipićem, a protiv Ivana Mornara i Ante Tonća Doktora Čizmića.

U ovogodišnjem finalu, Loli i Vukanu će se suprostaviti Dinko Botica i Vele Maretić, koji kao da se pretplatio na finala u Omišu. Vele ima vanjski felš pri bližanju balote, što mu kod penjanja po “brigovima” Omiša i bezbrojnim pokušajima sakrivanja balota iz kratkih balota (što je taktika koja u Omišu dobiva), daje određenu prednost od “pola balote u visini na brigu” u odnosu na ostale igrače. Na odmet mu nije ni nešto sporije igralište, jer Vele zna igrati iz “polupjombe”. O Dinku Botici kao kompletnom vrhunskom igraču na poziciji “dva” u paru i njegovim kvalitetama se sve već zna. Dine je naprosto neumoljiv posljednjih par godina.

Utjecaj rezultata na utrku “Kralj Bakelita 2020”:

Do jučer je Mate Kesić bio gotovo u ravnopravnoj utrci za prvo mjesto na kraju godine, gdje više nije nakon poraza u finalu Dicma i polufinalu Omiša. Tamo sada Studeni (bez obzira na jučerašnji poraz od Vele i Dine zajedno sa Jurom Žižićem i Ivanom Žuljevićem) ima sve u svojim rukama, a to je prednost na rankingu, finale u Glavicama i četvrtfinale u Brnazama. Postoji jedna kombinacija da igrač koji osvoji Brnaze, osvoji još jedno nadmetanje koje se boduje do kraja, a da Studeni pri tom ne osvoji iste te Brnaze ili da izgubi u finalu u Glavicama (protiv Jerića i Botice). Međutim, takvih nadmetanja je sve manje.

Comments are closed.