OSTVARENJE DJEČAČKOG SNA: Mate Pavešković reprezentativac Hrvatske

POTRAVLJE 2018: Odlični Mario Gašpar i Dujo Medija šampioni
23 listopada, 2018
Predsjednik C.B.I. Mutlu Turkmen: “HRVATSKA JE KLJUČNA ZA RAFFU U REGIJI”
25 listopada, 2018

OSTVARENJE DJEČAČKOG SNA: Mate Pavešković reprezentativac Hrvatske

Dvadeset godina u jednom boćarskom klubu, BK „Naklice“, korektan odnos prema suigračima i protivnicima, karijera bez mrlje, jedan od najkonstantnijih igrača bakelita u Povijesti igre i jedan od dva najbolja igrača bakelita danas po mnogim mišljenjima, Mate Pavešković se drži one svoje: „Ne krati put ka uspjehu, jer će takav put u procesu pobijediti tebe“. U prijevodu, prečaca ka uspjehu naprosto nema. Mate je najegzaktniji primjer navedenog. Rad i red u karijeri, gotovo nikakve oscilacije u razmišljanjima o balotaškoj materiji i igri općenito su ga dovele do trenutka da u 38. godini potpuno zasluženo obuče sveti reprezentativni dres. Dres Hrvatske boćarske reprezentacije.

Mate Pavešković, kao jedan od najboljih igrača svoje lige će u Kemeru, Turska, zaigrati „Volo“ balote na valjaču u paru sa Lukom Žurom te „Raffa“ balote, kao ponajbolji balotaš današnjice u igri po staro – dalmatinskim pravilima, na pucaču u paru sa istim igračem na natjecanju koje je dio službenog kalendara svjetske boćarske federacije. Drugi Hrvatski “Volo” i “Raffa” par će činiti istinski radnici balota Ivan Jurić i Siniša Stipić. Četvorka je to koja je tu čast debelo zaslužila, da ne kažemo “prokopala” svojim neumornim radom i doprinosom igri tokom godina.

Mate Pavešković je tu šansu znojem i odnosom prema balotama dugo i temeljito gradio. Igrač je koji spada u sam vrh bakelita i jako je dobar igrač željeza te kao takav najbolji primjer mladima kako se gradi karijera da bi igrač bio naprosto nesalomljiv, što on jest.

Veliko priznanje za Bakelit kao igru:

Osim Mate Paveškovića i ostalih igrača reprezentativaca, ovaj pomak igre prema naprijed je pokazatelj i drugim igračima bakelita te nekim novim mladim nadama da eventualno “sutra” u sklopu “Raffa” lige, koja bi trebala biti naslonjena najvećim dijelom upravo na bakelit i oni mogu doći u istu šansu radom, trudom i zalaganjem. Sve navedeno je kruna za napredak balotanja na staro – dalmatinski način kao igre posljednjih nekoliko godina i ogromno priznanje za bakelit kao sport.

Osim doprinosa u utakmicama u dresu reprezentacije od Paveškovića se očekuje i značajan doprinos projektu „Povratak Raffe u Hrvatskoj“, u sklopu kojeg su naši reprezentativci dužni HBS-u predati opsežno izviješće u usvojenim znanjima o infrastrukturi, kako bi eventualno krenula prva povijesna „Raffa“ liga u Hrvatskoj na jednom, dva ili nadamo se nekoliko igrališta. Ako do lige dođe, Mate će biti jedan od najzaslužnijih za to i generacije balotaša nakon nas njegov doprinos igri nikada neće zaboraviti.

Comments are closed.