Ožujsko kup 2018: KAPETAN DAMIR KALAŠ, SVALE I ZELJKOVIĆ SPREMNI ZA SINJ

GLAZBENIK, ZALJUBLJENIK I ENTUZIJAST BALOTANJA: Tonći Bulat uglazbio pjesmu o balotama
4 kolovoza, 2018
Danas ždrijeb Omiša (2+1): NEDILJKO RIBIČIĆ – ZIKO VODITELJ I „MORE“ EKIPA
7 kolovoza, 2018

Ožujsko kup 2018: KAPETAN DAMIR KALAŠ, SVALE I ZELJKOVIĆ SPREMNI ZA SINJ

Svale Damir Kalaš i Ivan Zeljković

Završnica „Ožujsko kupa 2018“ je pred nama. Već smo imali priliku vidjeti analizu i “scouting report” ze ekipu Greben. Nakon iste, javnosti se obratio i Damir Kalaš. Inače, kapetan još jedne od ekipa koja će imati šansu staviti ruke na, u balotama, toliko cijenjen trofej. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„U Sinju prvenstveno želimo prikazati dobru i zrelu igru te dati sve od sebe, a sta se tiče ostali ekipa: Naklice i Studenac su favoriti po mom mišljenju. Njih i sve ostale sudionike završnice poštujemo i respektiramo najprije kao ljude, a onda i kao igrače. Ipak, nikoga se ne bojimo i koga god izvučemo, svim srcem ćemo ga želit pobjediti na jedan sportski i korektan način. Sretno i uspješno svim sudionicima ožujskog balote 2018!“

Scouting report:

Za ekipu Greben smo sugerirali da će ih mnogi zaobilaziti u širokom luku. U Sinju nisu svi sa istim šansama i to nije tajna, ali su svi već osvojili dva turnira u kvalifikacijama. To je dovoljan argument da konstatiramo da su sve ekipe sa određenim šansama za naslov i da nitko nije bezopasan u sportskom smislu. Štoviše, svi su sa mnogo većim šansama nego što je to slučaj u bilo kojem drugom turniru. Svaka ekipa, kao i u svakom drugom sportu, ima prednosti i mane.

Prednosti ove ekipe su zajedništvo i dugogodišnje zajedničko igranje. Osim toga Damir Kalaš i Ivan Zeljković igraju iz nešto višeg stava i ukoliko zogovi ne budu previše zahtjevni, postoji ozbiljna mogućnost da se oni jako brzo valjački priviknu na podlogu. Međutim, čak i ako se priviknu jako brzo, uvelike će ovisiti o svom pucaču. Popularni „Svale“ će biti najopasniji pucač u Sinju ako bude imao svoj dan i ako, kako on kaže „Pogodi korake“. Kad je Svale „spojen“ onda pogađa doslovno „mušicu u letu“. U prijevodu, ako se sve navedeno poklopi, ovi momci mogu do kraja.

Mane ove ekipe su relativno neiskustvo u snalaženju na novim terenima ukoliko tereni budu zahtjevni, jer će u Sinju biti igrača koji će igralište „usupati“ za deset minuta. Osim toga, jednako kako Svale može imati dobar dan, on zna imati i loš dan. Ti dani jesu sve rjeđi ove sezone, ali se dogode. Također, ozbiljan minus ove ekipe bi moglo biti odlučivanje unutar igre. Naime, igra posjeduje principe koji se usvajaju godinama i koje u malom prstu drže samo odabrani genijalci bakelita. To su isti oni igrači koji velike turnire konstantno osvajaju. Ovi momci to nisu. Zato će oni do titule stići ako budu dominirali turnirom od početka do kraja u smislu visokog postotka odigranih balota, a nitko od prognozera ne može garantirati da tome neće biti tako.

Comments are closed.