Pala je važna odluka: BK Pula domaćinstvo polufinala KEP-a !

Raffa Split Open 2021 – PAR KLASIČNO: Svemo i Krojf ždrijebali skupine !
30 travnja, 2021
2. HBL jug: ŽUPA DUBROVAČKA VODI NAKON POLA PRVENSTVA
1 svibnja, 2021

Pala je važna odluka: BK Pula domaćinstvo polufinala KEP-a !

Darijan Živolić – BK Pula

Europska boćarska federacija (FEB) odlučila je da se polufinale (skupina istok) Kupa europskih prvaka igra u Puli od 19.-20.6.2021.godine. Nakon uspješne organizacije završnice 1. Hrvatske boćarske lige 2018./2019. BK Pula je dobila organizaciju još jednog velikog natjecanja.

U prekrasnoj dvorani na Verudi u borbi za dva mjesta koja vode na završni turnir četiriju najboljih ekipa “starog kontinenta” natjecat će se BK Pula kao predstavnik Hrvatskog boćarskog saveza, BK Maini iz Budve (CG) pobjednik pretkola Kupa europskih prvaka, predstavnik Boćarskog saveza Slovenije i još jedan predstavnik Hrvatskog boćarskog saveza. Imena ova dva sudionika bit će poznata nakon završetka natjecanja u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi i odluke nadležnih tijela Boćarskog saveza Slovenije. Završnica Kupa europskih prvaka na kojoj će sudjelovati i dvije ekipe iz polufinalne skupine “Zapad” prema kalendaru Europske boćarske federacije igrat će se u studenom 2021.godine.

Značaj ovog turnira u Puli još više dobiva na važnosti jer ovo natjecanje ima dvojaku ulogu. Osim borbe za plasman na final four Kupa europskih prvaka, pobjednik ovog turnira u Puli osvaja i titulu klupskog prvaka 1. izdanja ABC Kupa.

Izvor: Hrvatski boćarski savez

Comments are closed.