Počela 1.HRL: BK TUGARE KRENULE UVJERLJIVOM POBJEDOM !

1.HRVATSKA RAFFA LIGA: BK Tugare i SBKGO Marjan otvaraju nadmetanje !
5 lipnja, 2021
3.HBL – SREDNJA DALMACIJA: BK Komiža uvjerljivo na vrhu !
6 lipnja, 2021

Počela 1.HRL: BK TUGARE KRENULE UVJERLJIVOM POBJEDOM !

BK Tugare (crni dresovi) i SBKGO Marjan (bijeli dresovi)

BK Tugare su furiozno otvorile 1.Hrvatsku boćarsku raffa ligu, a mi Vam donosimo detaljan izvještaj sa utakmice:

TROJKA KLASIČNO:

Tugare u sastavu Zoran Radostić na poziciji valjača, Mirko Božić na poziciji korektora i Roko Velić na poziciji pucača. U prvih nekoliko ruku Tugare rade osjetnu prednost od 9:2. Međutim, gosti se u tom trenutko poslože i do zadnje ruke dođu na 9:7. Josip Bulić 10 min prije kraja kao voditelj, zove pokazalo se, bitan TIME OUT da bi se u sljedeće dvije ruke kontroliranom igrom tugarani došli do prva dva boda u utakmici.

1. POJEDINAC KLASIČNO:

Junak utakmice Josip Bulić u svega nekoliko ruku osigurava jos dva boda za Tugare, odigravši pojedinca tek uz nekoliko lošijih boća te pobjedom od 12:2 dovodi Tugare u tada već značajnu prednost od 4:0.

PRECIZNO IZBIJANJE:

U prve tri pozicije loši izbačaji Josipa Bulića i pogodak gostiju na poziciji br. 3 omogućava SBKGO MARJAN prednost od 1:0. Međutim, tada se Volo udarcem u bijelu boću između dvije crvene boće Josip Bulić uzdiže i dobiva prijeko potrebno samopouzdanje za preostalih 5 pozicija. 6. i 7. poziciju Bulić pogađa i dovodi BK Tugare u prednost od 3:1, da bi pogotkom u bulina na zadnjoj poziciji postavio ukupan rezultat od 4:1 u preciznom i 6:0 u utakmici.

PAR KLASIČNO:

Zoran kao valjač i Josip kao pucač u paru uz uvjerljivu predstavu stižu do 10:0. Tada se u redove tugarana, iz nekog razloga, uvukla nervoza ili išćekivanje 12-og punta, i gosti se vrate na 10:7 da bi Zoran jednom i Josip drugom boćom završili partiju i postavili 12:7 odnosno 8:0 ukupno.

2. POJEDINAC KLASIČNO:

Tada na scenu stupa Mirko Božić, koji je za svega 19 minuta pobjedio 12:1 u zadnjoj disciplini gdje je tek jednom promašenom boćom gostu omogućio 1 punat. 3 boda i prvo mjesto na tablici 1. Hrvatske Raffa lige, do početka drugog kola kad Tugarama dolazi bitna utakmica protiv BK Naklice.

Biti će to “gradski derbi” dvaju klubova prijatelja, kojima je jedno zajedničko, a to je da im nasušno treba krov nad glavom, odnosno dvorana. Termina na boćalištu na Naklicama gotovo da više nema. Naklice, Sveti Ante, Tugare i Gorčina su omiški klubovi prepuni odličnih igrača. Sve je više juniora. Uprave klubova imaju “glavu i rep”, a boćalište na Naklicama naprosto već “kipi” od potrebe za modernim terenima.

Comments are closed.