POČIVAO U MIRU – Preminuo balotaš i bivši nogometaš Uskoka Nikša Armanda

Pinto i Mate osvojili turnir u Žlibu !
16 kolovoza, 2021
PROTUTNJAO SLOVENIJOM: „Naturalizirani“ Baškovođanin najbolji boćar Petoboja nacija !
17 kolovoza, 2021

POČIVAO U MIRU – Preminuo balotaš i bivši nogometaš Uskoka Nikša Armanda

Nikša Armanda (desno)

Na žalost svih ljudi u balotama i obiteji Armanda, preminuo je bivši nogometaš i poznati balotaš Nikša Armanda, prenosi portal dalmacijadanas. Najbolja balotaška izdanja Armanda je ponudio na nadmetanju u Koprivnom tokom posljednjih nekoliko godina, a što se nogometne karijere tiče, prenosimo osvrt sa renomiranog, gore spomenutog portala:

Uskok iz Klisa oprašta se od svoje igračke legende Nikše Armande koji je jučer izgubio bitku za život nakon teške bolesti, u 61. godini života.

Armanda je bio neprikosnoveni borac u kopačkama, čovjek koji je kao član jedne zlatne generacije Uskoka 1992./1993. ispisao jednu od najzlatnijih stranica povijesti kluba podno tvrđave.

Nikša Armanda rođen je u Koprivnu 22.kolovoza 1960. godine gdje je i počeo svoju nogometnu karijeru u dresu danas polako zaboravljenog nogometnog kluba Mladosti iz Koprivna.  Prelaskom u Klis u redove Uskoka stekao je reputaciju prave igračke legende, debitirao je za Uskok još prije 40 godina, točnije 15. ožujka 1981. godine, sakupio je preko 100 nastupa i zabio 12 golova, o kakvom je igraču s lavljim srcem riječ, svjedoči činjenica da je veliki derbi Mosora i Uskoka u ljeto 1993. godine, Armanda odigrao samo desetak dana nakon operacije slijepog crijeva!

Taj se njegov potez i dan danas prepričava među ljubiteljima Uskoka koji će njegov prerani odlazak obilježiti na sutrašnjem finalu memorijalu Zdravko Uvodić na Klisu, jednako tako kliški klub odlučio je da se nagrada za najborbenijeg igrača kojeg biraju navijači na kraju sezone preimenuje u trofej Nikša Armanda.

Comments are closed.