Pomeli legendarnu omišku ekipu ! DENIS TAFRA I STIPE ČAGALJ U SVOM PRVOM FINALU !

Barutana 2022. – 13/5/1/1: JOŠ JEDAN U NIZU PRAVIH TURNIRA !
23 lipnja, 2022
Visinske pripreme: ANTE PLAZONJA I MIRKO DELIĆ NA MIRA MIHALJEVIĆA!
28 lipnja, 2022

Pomeli legendarnu omišku ekipu ! DENIS TAFRA I STIPE ČAGALJ U SVOM PRVOM FINALU !

Denis Tafra i Stipe Čagalj

Nevjerovatne priče priča turnir u Omišu i tako već desetljećima. Priča o Stipi Čaglju i Denisu Tafri je jedna od najzanimljivijih u povijesti ovog kultnog turnira. Turnira koji će nakon desetljeća svoje finale trojke ugledati na blagdan Sv. Petra 29.6.2022. Za to je najzaslužniji odlični organizator Jure Stanić, ali krenimo redom.

Stipe Čagalj je godinama dio ekipe “Čaglji”, koji su ekipa puna elana i sloge, ali budimo realni: Radi se o prosječnoj ekipi na “touru”, kakvih, kvalitativno gledano, ima najamje stotinjak. Stipe se odlučio na rošadu za Omiš 2022, zaigravši sa Denisom Tafrom i pogodio.

Denis Tafra je ponajbolji pjevač među balotašima i jedan iz plejade druge generacije učenika Marina Ribičića. Marin je svoje bogato znanje dijelio u nekoliko faza, a Denis je igru doradio prije tri do četiri godine, što je na naplatu stiglo upravo sada. Sa Čagljem i Tafrom teren dijeli Dalibor Zemunik Dalo. On je već Omiš osvojio, a finale je igrao i prošle godine.

Momci su jučer pomeli Ivu Škobalja, Ivu Gojsalića i Bunju. To je ekipa koja godinama glasi za najopasnju domaću ekipu, ali su Čagalj, Dalo i Tafra drugi set izdominirali sa čak 16:0 !

Priča će imati svoj najsretniji mogući kraj ako momci osvoje turnir, ako pobijede u finalu. Ipak, tamo će ih čekati uvjerljivo najjača ekipa u balotama. Luka Žure, najbolji igrač bakelita svih vremena. Tonći Jerić, igrač koji je jedno vrijeme bio najbolji igrač bakelita u Dalmaciji i Petar Bilokapić, najbolji igrača bakelita Cetinskog kraja svih vremena. Lako je Tafri i Čaglju što su ova trojica legende balota, nego što su idealno pozicijski posloženi u ekipu. O taktikama aktera ćemo više čitateljima ponuditi pred utakmicu.

Finale i utakmica za treće mjesto se igraju u srijedu u 18.00 sati. Da fešta bude potpuna, pobrinuti će se Stanić, koji je položio se ispite i na taj način zavrijedio dodatnu pozornost Grada Omiša. Poznato je kako Omiš brine o balotama, a omogućiti Juri da razvija svoj Grad, svoje Priko kroz ono što najviše voli, za Grad je naprosto zicer. Zicer veći od dvorane na Naklicama. Ipak, kako nema još ni dvorane na Naklicama nakon 40 godina borbe, i ovdje su sve opcije otvorene, pa i ona najgora, da netko odluči da ovakav hapening sa 500 publike Gradu nije potreban.

U samo finale je mnogo lakše ući nego ga osvojiti, što će Čaglju i Tafri biti otegotna okolnost. Kako god da bilo, dvojac će u srijedu igrati utakmicu života, utakmicu koju će pamtiti oni sami, ali i utakmicu koju će pamtiti povijest balota u Dalmaciji.

Comments are closed.