Posljednjih 6 ekipa u paru Omiša: ZAVRŠNICA PREPUNA DERBIJA I NEIZVJESNOSTI

Prekinut veliki niz pobjeda: TONI BAŠIĆ I MARKO PLAZONJA U FINALU GREBENA
20 listopada, 2016
Sinjski dvojac u naletu i završnica Glavica: JOKAC I TENDŽERA MEĐU OSAM
21 listopada, 2016

Posljednjih 6 ekipa u paru Omiša: ZAVRŠNICA PREPUNA DERBIJA I NEIZVJESNOSTI

Jure Stanić

Odlični Jure Stanić kao lice turnira

Do kraja Omiša nas čeka još svega pet utakmica. Po dvije četvrtfinalne i polufinalne, te veliko finale. Odlični Jure Stanić Omiš vodi zaista odlično. Naime, jako dobro se nosi za zahtjevima završnice turnira u smislu da ne požuruje igrače koji ionako imaju zgusnut raspored. Nudi im optimalnu pripremu za završnicu, te ne srlja u odigravanje po sumnjivim uvjetima.

Ono što igrači najmanje simpatiziraju je situacija kada se posljednje tri utakmice turnira odigraju u četiri, pet ili šest dana. Kada se u nekom od „zimskih“ turnira stvari idealno „poklope“ i to je izdržljivo za igrače. Ipak, u ovo doba godine između 14 i 21 dan, pa čak i više ovisno o situaciji je optimum i za poznavatelje balotaških prilika je potpuno razumno razdoblje.

Jure je toga jako svjestan i nedvojbeno je položio sve ispite kada je organizacija u pitanju, a svaki istinski balotaški zaljubljenik se nada da će posljednjih nekoliko mečeva proći u jednakom ozračju.

U tim istim mečevima četiri polufinalista će izgledati ovako, nakon što se odigraju još dvije utakmice četvrtfinala:

Duje Pešić/Tonći Dragičević/Ante Vuković – Luka Žure/Lukša Bratim/Ivica Pajo Brkić

Ivan Iko Palaversa/Mate Pavešković – Igor Žuljević/Mate Kesić/Jure Radman

Toni Bašić/Ivan Šušak

Marijan Botica/Tonći Čizmić

Dali će Duje Bakaja i vrgorčani nakon svega što su već prošli u ovom odličnom turniru moći i preko one najteže prepreke?! Mogu li Pavešković i Palaversa do svoje prve titule na najcjenjenijem grand slamu u balotama?! Može li to isto učiniti Tonći Čizmić?! Može li Toni Bašić već sada do svoje prve titule i tako ponoviti uspjeh Joze Bašića iz Dubrave, što bi značilo i najavljeni prijevremeni prekid karijere?!

Bašićeva najava o prekidu karijere i “balotama o klin” (koja može biti i netočna, s obzirom da se radi o potpuno mladom igraču) dovoljno govori o tome što nekim igračima znači „Omiš“. Za jedan jedini Omiš se naprosto daje sve. Čeka nas istinski spektakl završnice.

ivan-susak

Ivan Šušak

Comments are closed.