POTVRDA REZULTATA ! Marino Milićević i Marin Ćubela izjednačili hrvatski rekord u štafeti !

BRANKO ĆUBELA KAO LICE TURNIRA: 3.MEMORIJALNI TURNIR “ZVONKO RANČIĆ” !
17 studenoga, 2020
SAMO 11 GODINA I 2:0 POBJEDA U DEBIJU: Luka Goreta najmlađi sudionik “Lige Kalaš”!
20 studenoga, 2020

POTVRDA REZULTATA ! Marino Milićević i Marin Ćubela izjednačili hrvatski rekord u štafeti !

Marino Miličević i Marin Ćubela – Štafetno izbijanje 58/61 – 14.11.2020

Drugo kolo za redom u 1. HBL je u jednoj disciplini ostvaren rezultat vrijednosti hrvatskog rekorda. Nakon što je u 2. kolu iskusni Alen Guštin, član BK Pazin, postao hrvatski rekorder u preciznom izbijanju (34 punta), u 3. kolu su Marino Miličević i Marin Ćubela, članovi BK Biston iz Baške Vode, sa 58 pogodaka iz 61 izbačaja izjednačili hrvatski rekord u štafetnom izbijanju.

Marino i Marin su vrhunski rezultat ostvarili na gostovanju njihovog BK Biston kod dubrovačkog BK Hajduk Rašica u boćarskoj dvorani u Srebrenom u Župi dubrovačkoj.

Jednak rezultat kao Miličević i Ćubela ostvarili su u studenom 2019. godine Darijan Živolić i Benjamin Guštin koji su također pogodili 58 boća, ali iz 60 izbačaja, tada u dresu BK Pula u susretu sa BK Sokol Orbico iz Dugopolja.

Svjetski rekord u rukama je Francuza Alexandrea Chirata i Frederica Marsensa koji su u lipnju 2019. ostvarili rezultat od 61 pogotka iz 62 izbačaja.

Hrvatski rekord po starim pravilima boćarske igre (kada se prigodom odigravanja boće mogla gaziti crta), do 1. siječnja 2019. su držali Darijan Živolić i Joško Mardešić, koji su još 2013.godine, tada u dresu BK Istra Poreč na gostovanju kod BK Zrinjevac u Zagrebu, ostvarili 60 pogodaka iz 61 izbačaja. Od tog rezultata po starim pravilima, na svijetu je u povijesti zabilježen samo jedan bolji rezultat, Talijana Maura Roggera i Emenuelea Ferrera koji su 2014. godine ostvarili perfektan rezultat od 61 pogotka iz 61 izbačaja.

.

Izvor: Kristijan Klarić – fb: Boćanje volimo – Balinanje ljubimo – Bocce amiamo – Boules nous aimons

Comments are closed.