Povratak “starog” štiha u balotama od prije dvadesetak godina: VELIKO FINALE LUKI I PETRU !

Očekivan otvor sezone u 1.ŽL-SDŽ: TRILJ I PRŽINA NA VRHU !
19 rujna, 2021
ŽLIB 2021 – TROJKA KLASIČNO: Šariću, Pintu, Mati Miočeviću i Ivanu Vladiću titula !
20 rujna, 2021

Povratak “starog” štiha u balotama od prije dvadesetak godina: VELIKO FINALE LUKI I PETRU !

Boško Laušić, Luka Žure i Petar Bilokapić

Godinama se nije odigrala utakmica koja je pobudila toliko interesa u narodu, među pukom na jutarnjim kavama. Od Splita, Omiša pa do Šestanovca jutro prije utakmice tema je bila samo jedna. Luka i Petar ili Marin i Viktor.

Razlog tome leži u tome što su se već dva desetljeća balote naprosto “razvodnjavale” na jedan način. Na 70-ak turnira godišnje se igralo 70 finala i “ko bi to popratio”. Trenutno se u Dalmaciji igra između 10 i 15 ozbiljnih turnira. Ti turniri će generirati isto toliko pravih finala, a jedna od otprilike 4 ili 5 utakmica koje će se pamtiti još mnogo godina je finale Katuna Kreševo Brdo. Organizator vrlo dobar i iskusan boćar, hrpa “bodova”, Luka Žure i Marin Ribičić u finalu u dvoboju na prvaru. Može li bolje?! Ne može. Slike koje smo dobivali sa terena tokom finala su zaista nesvakidašnje. Nada je da će i ubuduće biti 8, 9 do 12 ovakvih pravih finalnih utakmica godišnje, jer jedino tako će se vratiti onaj “stari” štih Kostanja, Tugara, Tadića i ostalih kultnih nadmetanja.

Viktor Sabljić i Marin Ribićić su imali 3:5 u prvom setu, igrali su dobro, da bi kvalitetniji par Luka Žure i Petar Bilokapić napravili seriju od 13:0 i sa ukupnih 16:5 okončali prvi set. Drugi set je završio 16:10, a povijest će pamtiti da je u kultnom dvoboju “Za Katune i Šestanovac” bolji, tog 19.9.2021, od dva velikana bio Luka Žure.

Comments are closed.