Pred našim očima: RAST MARINA ĆUBELE U NAJBOLJEG SVJETSKOG BOĆARA !

Tri dana priprema za povijesnu utakmicu: BISTON METKOVIĆ U 15:00 UŽIVO !
7 studenoga, 2020
Pula i Biston stopostotni: PRVA HRVATSKA BOĆARSKA LIGA – REZULTATI NAKON DVA KOLA
7 studenoga, 2020

Pred našim očima: RAST MARINA ĆUBELE U NAJBOLJEG SVJETSKOG BOĆARA !

Najbolji pojedinac svijeta – Marin Ćubela

Dame i gospodo boćari i prijatelji boćanja, Matejas Jozipović nam je omogućio da tu, u Hrvatskoj, u Baškoj Vodi gledamo najboljeg, najkompletnijeg boćara, ne Dalmacije, ne Hrvatske, nego najboljeg boćara svijeta. Ono što je Cristiano Ronaldo u nogometu, to je Marin Ćubela u boćanju. Ni manje ni više.

Marin, njegov brat Pero Ćubela i Marino Miličević stignu u četvrtak u rano poslijepodne u Bast pa treniraju, četvrtak poslijepodne, petak ujutro, petak poslijepodne, subota jutro da bi u subotu poslijepodne igrali utakmicu. Poznato?! Taj fanatizam za radom neodoljivo podsjeća na genijalca iz Madeire. Pet aktivnosti u tri dana…

Aktualni svjetski prvak u pojedincu klasično, neumorni Marin Ćubela, za svoj Biston, u koji je stigao ove sezone, nastupa u četiri igre. Upravo takve zamisli je trener Ivo Topić imao i danas u derbiju protiv Metkovića (pobjeda 15:11). Naprije stigne jednog Markicu Dodiga pobjediti u pojedincu klasično pa ide brzinca 45, štafetu 55 (zajedno sa Miličevićem), da bi nakon svega toga morao biti savršen u paru. Ne samo to nego još stigne tri minute prije kraja svima nama pružiti boćarski “game winner” ili hitac za pobjedu, onda kada je protivnik bio u najvećem naletu i šansi da ostvari eventualno i 13:13 remi. Gurne ekipu na prvo mjesto sa 6 bodova i mir u svlačionici.

Marin Ćubela ima 24 godine, najbolji je igrač na svijetu i ono najbolje je tek pred njim. Boćari i prijatelji ovog prekrasnog sporta, svi zajedno gledamo rast svjetskog igrača broj 1 u Hrvatskoj, na našim terenima i pred našim, vlastitim očima. Fantastično.

Marin i Pero Ćubela
Marin Ćubela

Comments are closed.