Prenio mu mirnoću: ŽELJKO JURIČIĆ I IVAN ŽULJEVIĆ NAJBOLJI U KOREŠNICI

Prvi među četiri: DALIBOR KVESIĆ I ŽELJKO GAĆO S PROVUKLI SA TIJESNIH 2:1
20 lipnja, 2016
Cenzura i bojkot ili slučajan propust: JOŠKO PALINIĆ PALE POKORIO MERTOJAK
20 lipnja, 2016

Prenio mu mirnoću: ŽELJKO JURIČIĆ I IVAN ŽULJEVIĆ NAJBOLJI U KOREŠNICI

Ivan Žuljević Željko Juričić

Ivan i Željko

U Korešnici se jučer odigralo finale jako zanimljivog balotaškog turnira, koji je do finalne utakmice ponudio pregršt uzbuđenja i iznenađenja. U jednakom tonu isti je i završio, s obzirom da nitko nije vidio Željka Juričića i Ivana Žuljevića kako u nizu pobjeđuju toliko vrhunskih igrača. Momci su rezultatom demantirali sve prognozere i 2:0 pobjedom došli do titule.

Mate Kesić i Igor Žuljević bolje su otvorili oba seta. U prvom su imali prednost 13:8 koju su nespretno izgubili za konačnih 16:14. Drugi set je dva puta prekidala kiša, a Juričić i mlađi Žuljević su se nakon svakog prekida vraćali još bolji i jači. Stekao se dojam da je kiša od igrališta napravila i bazen (a nije), da bi dvojac pronašao način kako kvalitetno odigravati balote. Posljednja odigravanja obaju setova jako su bila znakovita. U prvom je Juričić posljednjom balotom, kada je ekipa na semaforu imala 12 punata, pogodio balotu za 4 punta i pobjedu. U drugom setu Ivan Žuljević je pogodio sve tri balote u posljednjem odigravanju, a njegove su nakon pogodaka ostajale potpuno aktivne, čime je radio dupli učinak. Na sve to ponovno je Juričić metar dužom balotom “oživio” Ivanove balote za velike punte i konačnu pobjedu.

Mirnoću, kojom Žele naprosto zrači u terenu, na najbolji mogući način prenio je na svog mladog suigrača. U trenutcima nesklada ovi momci isto tako djeluju kao jedan. Točnije, 30 sekundi zajedničke eksplozije i spektakla za publiku prati nekoliko minuta „mira“, i tako u krug. Sinhronizacija u komunikaciji je, dakle, na maksimumu, a rezultat je vidljiv. Veliko bravo za mentora i učenika, a Željko Juričić je u finalu odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri.

Comments are closed.