Preokret na 13:11 – “KROV NAD GLAVOM” I ISPRAVAK 40 GODIŠNJE NEPRAVADE !

Boćanje Superliga Volo: BISTON – MARINIĆI 19:7 I NASTAVAK NIZA POBJEDA !
15 veljače, 2022
DERBI: Biston – Istra Poreč 17:9 !
20 veljače, 2022

Preokret na 13:11 – “KROV NAD GLAVOM” I ISPRAVAK 40 GODIŠNJE NEPRAVADE !

Damir Pirić, Božo Vladušić i Mate Pavešković

Kao što je nastup BK Otok u Superligi jako važan za dalmatinsko i otočko boćanje, jer su jako velike šanse da Otok konačno dobije pravi boćarski dom u Otoku, tako je i uzlet BK Naklice krucijalan za omiško i poljičko boćanje.

Naime, nakon što su nakličani prošli pravu dramu u Imotskom, a onda i u Splitu na način da su ponovno dobili utakmicu 13:11, izlaze informacije da je dvorana na Naklicama sve bliže. Vinine su oduvijek izgledale kao kvalitetno rješenje, a rješenja ima nekoliko, samo je pitanje rezultata i poteza Grada. Stotine boćara i balotaša od Dubaca do Stobreča, a boćarske dvorane nigdje. Zaista nevjerovatan podatak.

Predsjednik Petar Tijardović je u klub vratio mladost Naklica u Duji Piriću i Ivanu Čoriću, a u koloarima se nagađa da je započeo pregovore sa još jednim “+40” trkačem. Iz kluba nam javljaju: “Idemo na Superligu, imamo juniore, sa Gradom Omišom su odnosi jako dobri i svima nam je jasno da je potrebno ispraviti nepravdu koja traje već desetljećima. Na tjednoj bazi se radi na problemu dvorane za boćare Grada Omiša. Cijela Poljica vapiju za dvoranom za boćare. Poljica i Omiš su srce balota. Razvijamo mlade igrače, ali radimo i na istinskom pojačanju već sada za iduću sezonu.”

Dok nakličani i otočani nasušno traže svoj boćarski dom, u kvalifikacije za superligu će po svemu sudeću BK Hajduk Rašica. Tamo će Hajduk Rašica biti sve samo ne prolaznik. Velik broj prekaljenih i iskusnih igrača će biti teška prepreka svima koji na njih naiđu. Do tada će Hajduk trebati savladati Komižu u zaostaloj utakmici, koja će, ako iznenadi Hajduka Rašicu ući u direkran “boj” za titulu. Ipak, treba kazati kako je Hajduk u toj utakmici favorit.

Borba za ostanak je također više nego zanimljiva, ali mnogo više će se znati nakon raspleta u Superligi. U svakom slučaju, jako zanimljiva završnica Hrvatskih boćarskih liga nas čeka u iduća dva mjeseca.

Comments are closed.