Prvi dio sezone i sektakl za publiku na Ugljanama: ŽELJKO JURIČIĆ – MILIVOJ PAPIĆ

DVA ZALJUBLJENIKA U BALOTE: Tužan tjedan potresao balotanje i boćanje u regiji
16 ožujka, 2018
Počinje Zelenka 2018 (3+1): MAKARSKA I OVE GODINE NA BALOTAŠKOJ KARTI
27 ožujka, 2018

Prvi dio sezone i sektakl za publiku na Ugljanama: ŽELJKO JURIČIĆ – MILIVOJ PAPIĆ

Joško Šerić Šera Željko Juričić Jure Žižić

Prva tri mjeseca sezone bakelita su za nama, na „Rankingu“ nema promjena kao što ih nije bilo do sada gledajući od početka kalendarske godine. Neće ih biti niti 1.4.2018 u nekom ozbiljnijem obimu (prvih par mjesta) iako bi se jedno finale moglo odigrati do tada i to ono na Ugljanima. „Kriteriji“ su doveli do svojevrsnog razslojavanja balotaških nadmetanja pa će Ugljanima društvo u „zimskoj eliti“ činiti Turjaci, Stobreč i Kaštela. To su lokacije na kojima balota ponajboljih 50-ak balotaša, između ostalih jako dobrih igrača, obzirom da onih loših više niti nema.

Finale koje bi moglo biti „rani kandidat za finale godine“ igrat će se na Ugljanama. Tamo se sastaju Željko Juričić, Luka Žure i Jure Žižić protiv Lukše Bratima, Ivice Brkića i Milivoja Papića. Kakav „šou“ će nam prirediti Papić i Juričić nitko niti blizu ne može predvidjeti, stoga je utakmica „must watch“ dvoboj, obzirom na osebujni izražaj spomenutih takmaca.

Jure Žižić kao igrač koji će odlučiti utakmicu:

Apsolutna senzacija drugog dijela boćarske sezone i ponajbolji igrač bakelita u prvom dijelu sezone ili do sada u godini je čini se potpuno etablirana zvijezda bakelita Jure Žižić. Prošlogodišnji „Top 16“ igrač igra sezonu za pamćenje, a finale koje ga čeka za njega je utakmica u kojoj će dokazati i pokazati da je sasvim sazrio u klasnog igrača, obzirom da je za klasu potrebno mnogo više od samog talenta, sa čim Jure nema problem. Jure je ozbiljnošću u terenu i upornošću izgradio ovu priliku.

Sastav za koji igra Žižić je značajan favorit u utakmici. To što je utakmica finalna ponešto izjednačava stvari, ali ne toliko da Žižić, Juričić i Žure i dalje nisu jasni favoriti utakmice. Razlog tome je luksuz u vidu Luke Žure na poziciji korektora u trojci, što je u bakelitu veliki garant uspjeha. Ipak, to će biti nedovoljno ako Žižić ne da svoj dio igre.

Naime, Papić je dovoljno nepredvidiv, Brkić neustrašiv i teško unaprijed možemo proglasiti pobjednika. Poznato je da je Lukša Bratim igrač za velike utakmice i da bi on mogao biti na velikom postotku. Ako tome bude tako Žižić će morati zadržati hladnu glavu i otpucati ili odigrati 70 posto od onoga što odigra Bratim da bi njegova ekipa imala ozbiljne šanse za pobjedu. Žižić će morati pokazati zrelost, ne srljati na “sve ili ništa” u pokušaju individualnog rješavanja utakmice nego se osloniti na Luku Žuru i njegov kvalitet, te nekoliko sati parirati Bratimu na način da drži određenu konstantu sa relativno malo oscilacija unutar svoje igre i šutom oko 50 do 55 posto što bi moglo značiti i konačnu pobjedu. Žižić će imati i „B“ soluciju ukoliko mu krene loše na pucaču u smislu igre na korektoru, ako Luka Žure bude morao igrati pucača drugi i treći set. Za Juru je i to “win” situacija. Upravo drugi i treći set su ti koji bi za Milivoja Papića mogli stvarati problem zbog kondicije, što znači da će Žižić jedino morati ostati čvrst, stopiti se sa ekipom i dati onaj dio igre koji se od njega traži bez „poteza više“. Upravo zbog toga je ovo utakmica po mjeri za Juru Žižića jer finala su ona koja jako rijetko trpe ljepotu, a jako često čvrstoću, kompaktnost i visok nivo čiste egzekucije.

Obzirom na vjeru u prošlogodišnjeg, a poglavito ovogodišnjeg Juru Žižića: 60:40 prednost Juričić/Žure/Žižić po izdvojenom mišljenju.

Comments are closed.