„Pulje“ spektakl uskoro kreće: NEZABORAVNO KOPRIVNO I ŽURE PRED VRATIMA

Odveo ih do trona u Rudinama: VLADI SABLJIĆU PRVA TITULA U KARIJERI
13 svibnja, 2017
IVICA PAJO, ZORAN I ALEN BRKIĆ: Dicmo nastavlja tamo gdje je stalo prošle godine
17 svibnja, 2017

„Pulje“ spektakl uskoro kreće: NEZABORAVNO KOPRIVNO I ŽURE PRED VRATIMA

Mijo Marasović Pulje

Onaj tko prošle godine nije posjetio fantastično nadmetanje u Koprivnom ostao je uskraćen za jedno nezaboravno balotaško iskustvo. Od Tigra i gostiju sa juga, te njihovih briljantnih izvedbi, od nepogriješivog Vukana, pa do nezaboravnog Pulje i njegovih 300-tinjak navijača koji su svog junaka bodrili manirom najfanatičnijih nogometnih navijača.

Što tek reći za voditelje, Božu Rogošića, prijatelje balotanja i boćanja iz Koprivnog i Dugopolja, te Luku Žuru i proslavu na dan finalne utakmice?! Fenomenalno. Čisti obrazac i ogledni primjer kako se vrhunsko nadmetanje vodi, organizira i određuju termini utakmica na zadovoljstvo svih, a svaki poklonik balotanja ne ostavlja nimalo ravnodušnim. Obzirom na sve ono dobro što su momci učinili za balote u globalu prošle godine, malo će istinskih ljubitelja ove prekrasne igre propustiti ovaj spektakl.

Prošle godine naslov su osvojili Mate Kesić, Ivica Pajo Brkić i Ivan Šošić Rico kao treći igrač, a zadatak koji se zove obrana naslova će biti sve samo ne lagan, bilo da se momci odluče na obranu naslova u sklopu iste ekipe ili odvojeno.

Što se tiče novina u nadmetanju, očekuje nas mjerenje vremena izbačaja balote na 30 sekundi za one utakmice u kojima to jedan od takmaca bude tražio, prije ili za vrijeme utakmice. Obzirom da je „lice balota“ u regiji, boćarski reprezentativac i ikona balotanja u Dalmaciji Luka Žure, nedvojbeno najbolja moguća osoba za uvođenje određenih promjena, ne sumnjamo u uspjeh ovog pokušaja skraćivanja predugih utakmica, koje su počele ulaziti u sedmi sat. Šesti i sedmi sat su ti koji oduzimaju šansu starijim, manje spremnim, a kvalitetnim igračima na putu do pobjede. Cijeli je niz vrhunskih balotaša koji ovu inicijativu podržavaju. Njihova mišljenja, kao i mišljenja onih koji inicijativu osporavaju očekujemo u danima pred nama, ukoliko osobnih potreba pojedinaca za javnim istupom bude. Po izdvojenom mišljenju radi se o inicijativi koja bi mogla spasiti balote i masovnost koju iste nude. Ono što bi ovo pravilo odlikovalo je to da sudac sa štopericom u ruci nebi poništavao balote koje osciliraju jednu ili dvije sekunde u odnosu na 30 sekundi, ukoliko se igrač nalazi u fazi njihanja sa ciljem izbačaja balote. Međutim, spriječilo bi situaciju kada jedan igrač sam produži meč u trajanju od 2 sata, onda kada svojih 120 balota baci u prosjeku minutu sporije od predviđenog. Također, sam Luka Žure će suditi dio ovakvih utakmica, iako objektivnih ljudi u redovima domaćina za ovako nešto ima na pretek, u što su se gosti nadmetanja mogli jasno uvjeriti prošle godine.

Par (2+1) i pojedinac (1):

Ždrijeb parova i pojedinaca održati će se 22.5.2017. Prijavu za oba nadmetanja moguće je izvršiti na kontakt 098/602-634 (Luka Žure).

Luka Žure Roko Mužinić meta

Comments are closed.