RAFFA U TUGARAMA: Četiri sela, grad, dvije dvorane i čudo u srcu Poljica!

Bevedere Split: JUKA RADMAN, IGOR ŽULJEVIĆ, IVAN MORNAR I MIŠEL RAKUŠIĆ NAJBOLJI !
18 svibnja, 2022
Najjači turniri 2022: Prijave u Vranjicu pri kraju!
20 svibnja, 2022

RAFFA U TUGARAMA: Četiri sela, grad, dvije dvorane i čudo u srcu Poljica!

Prvi raffa trening u Tugarama

Grad Omiš dvoranu planira gotovo pola stoljeća na Naklicama, da bi čovjek iz Gata, Zoran Radostić, uz pomoć istog tog grada udario istinski temelj za dvoranu u Tugarama. Istini za volju, radi se o rafa dvorani, pa je tema mnogo složenija od: “Zavadila se tri sela”. Krenimo redom.

Boćarski klub Naklice, zajedno sa boćarskim klubom Gorčina je temelj omiških snova o dvorani. Ona nije ugledala svjetlo dana, što je odavno trebala, jer mnoge političke strukture nisu uspjele razumjeti da su Omiš i Poljica srce dalmatinskog boćanja i balota. To se promijenilo onda kada je Mateo Pezo počeo biti ključan čovjek za sport u Omišu. Njegovim djelovanjem i napornim radom, naravno, uz pomoć boćara članova omiških klubova neke stvari su otišle dobrano prema naprijed.

Vinine na kojima je planirana izgradnja boćarske volo dvorane sa četiri igrališta su potpuno spremne za početak radova. Kamen temeljac samo što nije postavljen. Paralelno su u gradu svjesni da Naklice, Gorčina i Tugare mogu iznjedriti i svjetske raffa rezultate. Najozbiljniji kandidat za tako nešto je Ana Juginović sa Naklica. Kad Ani pridodamo juniore koje je okupio Josip Bulić iz Tugara, postaje jasno da ljudi koji promišljaju o boćanju imaju viziju raffu ostaviti u Tugarama a volo postaviti na Naklice. Stoga Radostićev poziv Mirku Božiću iz Zvečanja nikako nije bio slučajan. Mirko, Zoran, Josip, grad su simultanom akcijom osposobili raffa teren u Tugarama i tako u srce Poljica doveli ligaško nadmetanje najvišeg ranga u Hrvatskoj.

Ovaj slučaj je samo još jedan u nizu dokaza da poljičke balote imaju dušu i da su nastojanja nadležnih s ciljem uništenja istog osuđena na debakl. Svi navedeni i uprava BK Naklice nam tvrde isto: “Dvoranu u Omišu i Poljicima ćete vidjeti prije ili kasnije, a do tada ćemo nastaviti graditi piramidu zaljubljenika u ovaj prekrasni sport kao i bazu juniora, kadeta i djece boćara”.

Comments are closed.