Raffa – Pržini derbi protiv Gorčine: MOMČADI VEĆ CILJAJU PLAYOFF !

DUGOPOLJE “NA LOKVI” 2020 TROJKA (3+1): Dodoja, Rogošić i Smodlaka prvi !
13 rujna, 2020
ZADAR HVATA ZALET ZA IDUĆU SEZONU: Božo Deša krenuo u raffu !
15 rujna, 2020

Raffa – Pržini derbi protiv Gorčine: MOMČADI VEĆ CILJAJU PLAYOFF !

Finalisti 1.HRL 2018/2019

Raffa liga, barem onaj regularni dio se bliži kraju. Stvari su sve jasnije. Solin će u playoff ući kao broj 3. Gorčina će ući kao broj 4. Pržina zasada vodi nakon slavlja u derbiju nad Gorčinom od 7:3 i ima dva boda prednosti ispred Nakličana, koji polako dižu formu. Pržini će po svemu sudeći trebati bod „na Naklicama“ da bi očuvali startnu poziciju.

Tijek derbija Pržina – Gorčina:

Gorčina je slavila u prvom paru i povela. Izgledalo je da je Pržina na vjetrometini i da će Tonći Jerić odvesti utakmicu ka 6:0, obzirom da je trener Pržine Hrvoja Dotura ostavio za zadnje dvije igre. Tada se ukazuje junak utakmice i igrač koji je bližanje boće raffa stilom (sa ruke) jako dobro uhvatio u liku i djelu Zorana Nasića, koji slavi u pojedincu nad Jerićem. Nakon toga Mladen Pupić – Nina još malo štopava Jerića i Gorčinu sa 4:4 u preciznom izbijanju. Sa 3:3 (ukupan rezultat ekipa u tom trenutku) je Pržina uzela zamah i pobjedila 7:3. Ono što je sigurno jest da je Nasić najstaloženiji igrač Pržine te da će uz Dotura vrlo vjerovatno on preuzeti odgovornost kada se bude lomilo prvenstvo, a to je u playoffu.

Solin će ponuditi iznanađenje ili će Pržina još jednom pokazati snagu?!

Ako Naklice savladaju Pržinu u zadnjem kolu, tada se može dogoditi da Solin ugleda Pržinu u susretu „2. protiv 3“. Pržina ima kvalitet, ali gostujući teren je u boćama često važna komponenta koja utječe na konačan ishod. Upravo taj Solin je izrazito domaćinska ekipa, a trupe Svemira Drlića, ako ih budu predvodili Ivan Elač i Tomo Jerković će eventualno u Žrnovnici (eventualno, jer se domaćin završnice još ne zna) imati što reći ne samo protiv Pržine, nego i protiv Naklica, ako Naklice krenu u playoff sa pozicije 2, a Pržina bude na 1. Ipak, ostavimo otvorenom i mogućnost da Pržina u playoffu pomete konkurenciju.

Naklice traže rješenja u drugom paru:

Naklice su u zadnjoj utakmice poslale B sastav koji je za sat i 15 minuta riješio utakmicu (ako se dvojac Damir Pirić i Siniša Stipić može nazvati B sastavom). To ne znači da Duje Pirić i Mate Pavešković neće nositi igru kada se prvenstvo bude lomilo, već da Naklice traže najbolju moguću soluciju za drugi par. To je jako razvidno za one koji detaljnije prate ligu. Ipak, kako je momčad poprilično planski vođena, svi kandidati za taj par će imati dovoljan broj bačenih balota do te utakmice, pa je malo vjerovatno da prvi povijesni raffa prvak, predvođen psihološki najkvalitetnije pripremljenim igračem Dalmacije Matom Paveškovićem, neće završnicu dočekati potpuno spreman za igru.

Marin Ribičić ili Ivica Mikas kao slagalica koja nedostaje:

U porazu Gorčine, Tonći Jurjević je pronašao i nešto dobro. To je forma Ivice Mikasa. U izostanku Marina Ribičića, Gorčina traži treće ime koje kvalitetno može pokriti jednu do dvije igre za playoff. Ivica Mikas to nedvojbeno može. Izrazito borben igrač, koji boća već desetljećima je ono što bi Tonću Jeriću i Luki Žuri moglo biti od velike pomoći za završnicu.

Što možemo očekivati od velike četvorke do kraja?!

Od Gorčine možemo očekivati probuđeni inat do kraja prvenstva, ulazak u formu od strane nekoliko igrača koje će predvoditi Jerić na treninzima i potpunu konkurentnost ekipe u playoffu. Jurjević će momke znati „napaliti“ u to nema sumnje, jednako kao što će još jednom pokušati Marina vratiti u momčad. Kako je stručnom stožeru na Naklicama glavni adut analitika do posljednjeg datalja, tako je stožeru Gorčine glavni adut u pripremi sposobnost motivacije svakog igrača na rosteru. Jurjević je tu neprikosnoven, a kako god da bilo, tko Luku i Jerića otpiše, ne piše mu se dobro.

Od Pržine možemo očekivati pritajenost i jako malo razbacivanja sa izjavama te pobjede dok svi ostali čekaju da Pržina konačno izgubi. Završnica će se igrati pod povećalom i svaka balota može biti ona ključna, jer regularni dio ipak nije playoff. Ipak, ako Nasić svoju mirnoću prenese i na Dotura, nećemo se iznenaditi ako ovi momci odu do kraja. U polufinalu im je dovoljno 5:5 (kao i Naklicama, dok se u finalu na 5:5 igra ekstra ruka). To može biti nevažno, ali i presudno, jer u izjednačenoj utakmici, nešto je uvijek blizu remija.

Nakličani znaju da je Gorčina i njihove zvijezde još uvijek „momčad za pobijediti“. Već su bili prvaci i nemaju taj uteg da „moraju“, a ako osvoje to bi bila već druga titula, što znači da je veći pritisak na onima koji se tek moraju upisati na pehar. Od Naklica se očekuje mnogo treninga do kraja, velika doza kompaktnosti, detaljna analiza i priprema završnice te potpuna konkurentnost u svih pet igara tokom playoffa. Jednako kao i Gorčina, i Naklice su „momčad za pobijediti“, pogotovo kada je za to protivniku potreban šesti punat ili bod.

Od Solina očekujemo da će napraviti sve što može da zadrži poziciju 3. Ima bolji omjer protiv Gorčine i tri boda viška pa možemo reći da je jako blizu cilju. Ako u tome uspiju, slijedi Svemin pokušaj da spoji Kleju i Bubu (Jerkovića i Elača) u pravu playoff minu. Taj dvojac može pobijediti bilo koga. U svakom slučaju čeka nas fantastična završnica Prve Hrvatske Raffa lige u kojoj svaka od četiri ekipe ima svoju kalkulaciju kako postati prvak Hrvatske.

BK Pržina: Hrvoje Dotur (u sredini) i Zoran Nasić (desno)

Comments are closed.