Rezime svjetskog prventva u Kini: HRVATSKOJ OSAM MEDALJA

Tonći Jurjević odveo U-23 na vrh: MARIN ĆUBELA I MATEO NAČINOVIĆ ZLATNI
28 listopada, 2018
RANKING IGRAČA 2018: Luka Žure debitira za „Raffa“ reprezentaciju kao vodeći
29 listopada, 2018

Rezime svjetskog prventva u Kini: HRVATSKOJ OSAM MEDALJA

Hrvatski boćarski reprezentativci osvojili su dvije zlatne, te po tri srebrne i brončane medalje na petodnevnom SP-u za seniorke, mlađe seniore i juniore, te mješovite štafete koje je u nedjelju završilo u kineskom Jiaxingu. Od ukupno 13 finala hrvatski su boćari nastupili u pet, a u dva od njih su svoja već ranije osigurana srebrna odličja uspjeli pretvoriti u zlatne kolajne.

U finalu štafetnog izbijanja su mlađi seniori Mateo Načinović i Marin Ćubela pobijedili Talijane, braću Mattea i Simonea Manu, i to tek nakon dodatne serije izbijanja od 2,5 minute. Naime, nakon temeljne serije finala rezultat je bio izjednačen 50(60):50(60), a potom je u dodatnoj seriji hrvatska štafeta slavila s tijesnim, ali slatkim puntom prednosti 28(31):27(31).

U konkurenciji juniora je u finalu discipline pojedinačno klasično Karlo Šaban sa uvjerljivih 13:2 savladao Talijana Gabrielea Graziana.

Juniori Filip Matijašić i Luka Gašpar su u parovima prvo u polufinalu sa 11:8 pobijedili Srbe Kovačevića i Tota. No potom su finale nakon velike borbe u završnici izgubili od Talijana Gabrielea Graziana i Emanuelea Soggettia s tijesnih 7:6. Hrvatski par je gubio sa 7:4, ali je u samoj završnici uspio smanjiti svoj zaostatak na minimalnih 7:6. U zadnjoj turi nakon loše igre Talijana našim je reprezentativcima ostalo pet boća za pobjedu.

U finalu krugova je Francuskinja Coralie Rives sa 21:19 pobijedila Carrolinu Bajrić i tako joj uzvratila za poraz u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Europskog prvenstva iz talijanskog Saluzza kada je hrvatska reprezentativka slavila sa 27:24.

Junior Luka Gašpar je također izgubio finale krugova od Francuza Romaina Garniera s tijesnih 22:21.

Nažalost, na prvenstvu seniorki Nives Jelovica i Tanja Grubiša se nisu uspjele plasirati u finale nakon što su u polufinalu poražene od Francuskinja Mailehako i Amar s tijesnih 5:4 te im je u rukama ostala već ranije osigurano brončano odličje.

Pored Jelovice i Grubiše u parovima bronce su već ranije osigurali Bajrić i Načinović u mješovitim štafetama, te Ćubela u brzinskom izbijanju.

Izvor: Istarski boćarski savez – boćanje.ibs.hr

Comments are closed.