Rico ponovo na vrhu: TONĆU ČIZMIĆU I DINKU DINI BOTICI PRVI OMIŠ U KARIJERI

Trese se Sitno: ŽELE JURIČIĆ ŽESTOKO „UDARA“ NA GOROPADNOG FAVORITA
25 studenoga, 2017
Tražili spektakl i dobili ga: ŽELJKU ŽELI JURIČIĆU I JURI ŽIŽIĆU TITULA U SITNOM
27 studenoga, 2017

Rico ponovo na vrhu: TONĆU ČIZMIĆU I DINKU DINI BOTICI PRVI OMIŠ U KARIJERI

Tonći Doktor Čizmić Ivan Šošić Rico Dinko Dine Botica

Nekoliko finala ovog tjedna igralo se na igralištima regije. Bilo je tu preokreta svih vrsta, ali apsolutni junaci vikenda, tjedna, mjeseca, da ne kažemo i godine su Ante Tonći „Doktor“ Čizmić, Dinko Dine Botica i Ivan Šošić Rico. Oni su slavili u spektakularnom finalu najvećeg balotaškog grand slama, onog u Omišu.

U finalu parova Dine Botica i Tonći Čizmić pobijedili su Hrvoja Milavića i Petra Bilokapića rezultatom 2:0. Prvi set je bio donekle igriv, dok u drugom nije bilo nikakve neizvijesnosti, a ekipa „Rico“ je slavila potpuno zasluženo.

Ricu je ovo drugi osvojeni Omiš obzirom da je trojku osvojio prije preko pola desetljeća u kombinaciji sa Lukšom Bratimom i Denisom Ramljakom. Dinku Botici je ovo prvo osvojeno nadmetanje u Omišu čime je postao dio bogate povijesti ovog čuvenog turnira i balotanja u regiji uopće. Ipak, apsolutna zvijezda turnira i čovjek koji je bio pod povećalom tokom završnice je Tonći Čizmić. Radi se o „rođenom“ igraču i balotašu starog kova, moderne percepcije igre i autoritativnog stava u igralištu, koji balota od kad zna za sebe. Nije mu strana ni šalda ni livade, a jučer je ušao u ozbiljan razgovor o kandidaturi za „Top 10“ igrača svih vremena. „Doktor“ je izvedbama u Omišu, nakon Koprivnog, prošlogodišnjeg Ožujsko kupa i na desetaka titula u posljednjih 20-ak godina diljem Dalmacije ušutkao i one posljednje kritičare, ako ih je uopće bilo. „Doktor“ je ovim rezultatom ispisao potpis i udario pečat te dao konačnu „dijagnozu“ jednoj legendarnoj karijeri.

Comments are closed.