SOLIN I PRŽINA NAJBOLJI ! Tomo Jerković i Hrvoje Dotur u finalu Raffa pojedinca !

Mačkula bolja od Brela: NENO MUSULIN APSOLUTNI JUNAK UTAKMICE !
16 rujna, 2020
Poziv za otvoreno PH za seniore – par klasično i precizno izbijanje
21 rujna, 2020

SOLIN I PRŽINA NAJBOLJI ! Tomo Jerković i Hrvoje Dotur u finalu Raffa pojedinca !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomo Jerković

Fantastičnom prvom povijesnom izdanju raffa pojedinca klasično smo imali priliku svjedočiti na dva od tri raffa igrališta u Dalmaciji.

U Turjacima je izostanak Mate Paveškovića vješto iskoristio Tomo Jerković, koji je na kraju iščupao 8:9 zaostatak u zadnjoj ruci za 12:9 pobjedu protiv Dušana Dotura. Dušan Dotur je prije toga čudesno izvukao 0:4 zaostatak i tri pogođena bulina od strane Siniše Stipića za 3, 2 i 3 punta, a da pri tom nije imao balote ni u ruci ni u gumi. Nešto od toga je izletilo van igrališta, nešto zapinjalo. Kako god da bilo, balota je okrugla i nepredvidiva, a nakon toga je Dotur je imao ogromnu šansu čak i za finale, gdje je platio danak osvojenog lokalnog turnira večer prije, u kojem su Doturi uzeli titulu u Turjacima, pa je tako već umoran izdržao sve do posljednje ruke polufinala, kada ga je odlični igrač Solina Tomo Jerković uspio “prelomiti” sa velika četiri punta. Osim sa Doturom, Jerković se rutinski “razračunao” sa Paškom Matasom i Mladenom Šimcem. Spomenimo da je Šimac prethodno meču sa Jerkovićem savladao mladog i jako dobrog Lovru Nasića.

U Žrnovnici je najteži ždrijeb imao Hrvoje Dotur. Najprije njegov klupski suigrač Zoran Nasić, koji je u jako dobroj formi, uz solidnu igru nije uspio savladati odličnog Hrvoja Dotura. Hrvoje je slavio 12:3. Nakon što je Tonći Jerić savladao najmlađeg igrača prvenstva Luku Goretu, slijedio je prvi istinski derbi u kojem je Dotur potpuno zasluženo savladao Jerića. Iako je Tonći imao svoje šanse, Dotur je pokazao da mnogo bolje kontrolira bližanje balote te na kraju stigao do 12:6 pobjede.

U gornjem dijelu ždrijeba u Žrnovnici je Luka Žure rutinski savladao Boru Galića i Tonća Jurjevića, nakon čega je slijedio drugi veliki derbi i to: Žure – Dotur. Luka je bolje otvorio meč, imao nešto više od igre, da bi na 5:2 iz solidne šanse i tri balote u ruci prilikom zadnjeg pogotka “ponio” bulina u gumu u Doturov punat za 5:3. Dotur izlazi i na 5:5, da bi Žure odličnim pogotkom u bulina stigao do velikih 8:5 prije zadnje ruke u regularnom dijelu (45 minuta). Tada Dotur otima Žurinu solidnu balotu, a Luka se odlučuje pucati bulina, kojeg tri puta promašiva. Dotur to koristi tek drugim hitcem, zbog čega bilježi 3 punta. U zadnjoj ruci drama, svaki igrač je imao svoje šanse, da bi Doturova zadnja boća preživila zadnji Žurin hitac za 9:8 pobjedu Hrvoja Dotura.

Simbolika i što možemo očekivati u finalu:

Tomo Jerković je prošle sezone bio najveće iznenađenje raffa lige u sklopu ekipe Vilar. Raffa je Tomi baš “sjela” kako se u narodu kaže. Svoju odličnu igru Jerković nije uspio konkretizirati jer je BK Gorčina naprosto pomela Jerkovića i BK Vilar u sklopu playoffa. Ipak, Jerković je satisfakciju našao plasmanom u finale ovog zaista povijesnog nadmetanja. Osim Jerkovića, finale je zaslužio i BK Solin, čiji predsjedinik Svemir Drlić (inače voditelj prvenstva) zaista daje i srce i dušu svakodnevno za Hrvatsku raffu. I tako već mjesecima.

Ako je balota nagradila Jerkovića i Drlića, što tek reći za Pržinu, Hrvoja Dotura, Zorana Nasića i Doturove navijače koji se raffi trude dati koliko mogu na čelu sa Vladom Galićem i tako već gotovo dvije godine. Naime, u Turjacima je odigrana prva povijesna utakmica prve Hrvatske boćarske raffa lige. Ljudi iz Turjaka su dali zaista mnogo za ovaj projekt, da bi ih Hrvoje Dotur sve zajedno nagradio sa ovim povijesnim rezultatom i to u kakvoj konkurenciji.

Finale će se igrati u utorak u Turjacima. Obzirom da se igra jedna igra do 12 punata i da oba igrača imaju značajne kvalitete u igri, nemoguće je predvidjeti konačnog pobjednika utakmice. Pobjednici su već sada BK Solin i BK Pržina koji imaju što i zbog čega slaviti.

Hrvoje Dotur (lijevo)

Comments are closed.