Stara 2022.godina je za nama: TONI I ĐELA “OBRANILI DUBRAVU” !

Na koji način se igra elitni razred – Hrvatska boćarska Volo Superliga 2022-23 ?!
13 prosinca, 2022
Superliga Volo – Biston bolji od Zrinjevca ! METKOVIĆU DRUGA POBJEDA U SEZONI !
20 siječnja, 2023

Stara 2022.godina je za nama: TONI I ĐELA “OBRANILI DUBRAVU” !

Toni Bašić. Niđo Čagalj, Đela i Stipe Čagalj

Stara, 2022. godina je za nama. Njezin kraj nikako nećemo pamtiti po dobrom, jer je boćarski jug izgubio jednog od svojih najboljih igrača. Priča o karijeri jednog zaista pravog igrača i čovjeka, koji nas je nesretno napustio je u pripremi te ukoliko dobijemo dovoljnu količinu točnih informacija, istu ćemo objaviti.

U toj 2022.godini su, ako pričamo o igri sa bakelitnima balotama u globalu, što je obzirom na rapidan rast raffa boćanja, stvarnost balota danas, najviše pokazali Tonći Jerić i Ana Juginović. Legenda balota i boća u Dalmaciji, te prva svjetska prvakinja sa bakelitnim balotama u povijesti u Hrvatskoj.

Posljednje nadmetanje u igri po staro – dalmatinskim pravilima, koji je ugledao finale u 2022.godini je ono u Dubravi. Tamo su domaći Toni Bašić i Anđelko Domikulić Đela obranili titulu osvojenu prošle godine, uvjerljivom 2:0 pobjedom protiv Niđe Nikole Čaglja i Stipe Čaglja.

Osim što su Đela i Toni dva najbolja igrača u Dubravi, važno je istaknuti da je Dubrava na jedan način “živnula” kao misto upravo zbog mladih balotaša iz BK “Dubrava Omiš”, te ako lokalni puk to uspije razumijeti, Dubrava bi dogodine mogla imati jedno od najsnažnijih natjecanja u Dalmaciji, što je Toni Bašić nakon ove titule i najavio. Čeka nas uzbudljiva balotaška 2023.godina.

Comments are closed.