Tablica 10.kolo 1.HRL: PRŽINI DERBI NAD SOLINOM – PAOLI STIPIĆ POTEZ KOLA !

PRVENSTVO HRVATSKE U RAFFA BOĆANJU Hrvoje Dotur iz BK Pržina najbolji u Pojedincu klasično!
9 kolovoza, 2021
“Branaze 2021” – PAR: ŽURE I BILOKAPIĆ PROTUTNJALI FINALOM ZA VELIKO SLAVLJE !
14 kolovoza, 2021

Tablica 10.kolo 1.HRL: PRŽINI DERBI NAD SOLINOM – PAOLI STIPIĆ POTEZ KOLA !

Paola Stipić i Ana Juginović

Nakon što su završila boćarska raffa prvenstva po disciplinama, boćari su se okrenuli ligaškim obvezama. Četiri najbolje ekipe će izboriti „final four“ turnir, a u 10. kolu su snage u derbiju odmjerili Pržina i Solin.

Sinjani su bili bolji sa 6:4 na domaćem terenu. Ipak, Solin nije bio bez šansi, a ključnu pobjedu za Pržinu je ostvario Zoran Nasić nad ponajboljim igračem Solina i legendarnim dalmatinskskim boćarem Matom Kesićem, od 10:9 u disciplini „Pojedinačno klasično“. Nakon Nasićeve pobjede bilo je teško očekivati da će Pržina izgubiti sve discipline do kraja, a na taj način izgubiti i utakmicu.

U Zadru je Gorčina pobjedom nad Brodaricom od 10:0 potvrdila poziciju broj jedan te tako isprala gorak okus poraza od Solina u prošlom kolu. Gorčinu je sa dva ponajbolja igrača, Tonćem Jerićem i Lukom Žurom, jako teško savladati. BK Tugare su rutinski na domaćem igralištu došli do pete pobjede.

Naklice kao boćarski klub sa najviše aktivnosti tokom godine i žene u boćanju:

U četvrtoj utakmici Naklice su savladale fenjeraša Marjana sa 10:0, a junakinja kola je bila Paola Stipić, koja je pogodila boću za pobjedu od 12:5 u pojedincu klasično. Video pogotka je ubrzo postao viralan, a iz kluba nam javljaju: „Naravno da naše igračice nisu nositeljice igre. Nekoliko prekaljenih boćara igra glavne role u utakmicama kluba. Ipak, kada se utakmica rezultatski riješi, prije nego se sve discipline odigraju ili kada naši treneri procijene da razvoj igrača iz drugog plana neće utjecati na rezultat, svaku takvu priliku koristimo za njihov razvoj. Poznato je da BK Naklice ima juniorsku selekciju koja ima i svoje termine treninga, a koje provodimo u suradnji sa BK Tugare, te da jako brinemo za ravnopravnost spolova. Potičemo i ženske boćarske turnire, kao i turnire u mješovitim parovima. Mlada Ana Juginović je nositelj ženske raffa boćarske reprezentacije Hrvatske, a 10. kolo je ono u kojem je Paola Stipić odigrala svoju najbolju utakmicu. Ipak, na završnom turniru 1.HRL ćemo za pobjedu trebati najbolja izdanja naših najboljih igrača. BK Naklice je klub sa najviše utakmica i aktivnosti od svih 400-tinjak boćarskih klubova u Hrvatskoj tokom kalendarske godine, pa nam je važno da smo prepoznati od strane medija i našeg Grada Omiša koji je uvijek uz nas.“

Naklice su trenutno drugoplasirane, a kako će se liga rasplesti do kraja i dali će prvoplasirana Gorčina uspjeti obraniti ekipni naslov prvaka Hrvatske iz 2020., ostaje nam za vidjeti. Pržina će biti domaćin završnice 1.HRL, što jest određena prednost nad konkurentima. Naklice su naslov osvojile prije dvije godine, a Solinu će se do završnice vratiti Tomo Jerković, pa možemo kazati kako je konačnog pobjednika gotovo nemoguće predvidjeti.

Trenutna tablica 1.HRL nakon 10 odigranih kola izgleda ovako:

Izvor: dalmacijadanas

Comments are closed.