TIJESNA 2:0 POBJEDA: Ivan Iko Palaversa i Mate Pavešković najbolji u Stobreču

U iščekivanju finala Stobreča: JURE ŽIŽIĆ, LUKA ŽURE I DADO PIRIĆ NAJBOLJI U „104“
23 lipnja, 2018
Konjsko 2018: ODLIČNA IGRALIŠTA I VISOK NIVO ORGANIZACIJE NADMETANJA
25 lipnja, 2018

TIJESNA 2:0 POBJEDA: Ivan Iko Palaversa i Mate Pavešković najbolji u Stobreču

Ivan Iko Palaversa Mate Pavešković 32

Balotaško nadmetanje u „hotelu“ Stobreča jedno je od najsnažnijih, ako ne i najsnažnije u regiji. Obzirom na komfor za igrače ono ima svoju dodatnu i iznimno veliku specifičnu težinu. U skladu s tim i one finalne utakmice na toj lokaciji su od velikog značaja za balote.

Tamo su se ovaj put u finalu parova (2+1) satali dva nasnažnija moguća takmaca i igrači koji su ovaj prestižni turnir već prije osvajali. Mate Pavešković i Ivan Iko Palaversa protiv Luke Žure i Lukše Bratima. Malo je igrača koji na prvaru mogu parirati Žuri, ali upravo Palaversa je jedan od njih ako se radi o nekim igralištima i na one dane kada je popularni Iko odmoran za pravu utakmicu. Sportaš kakav jest, Iko je svoj nivo igre poptuno približio (u najmanju ruku) Žurinom, što za rezultat ima dovođenje Mate Paveškovića u situaciju da na „poziciji dva“ sve svoje igračke prednosti u odnosu na fantastičnog pucača Lukšu Bratima stavi u službu rezultata utakmice.

To u prijevodu znači da je Pavešković sposoban dodati nešto više punata u odnosu na Bratima obzirom da se radi o školovanom i rođenom valjaču. Također, nešto mekše Paveškovićevo odigravanje gume na jako osjetljivom igralištu Stobreča za rezultat je imalo ukupni „skor“ 32:26 (16:13 16:13) za veliko slavlje do sitnih noćnih sati za ovaj već uigrani par iz vrha „bakelita“.

Comments are closed.