U balote na velika vrata: KARLOVAČKO PIVO KAO IZNIMNO BITAN ČIMBENIK

16 najboljih u 2016 i derbi Jesenica: ĆIBO, ŠUŠAK I STIPE RUŠČIĆ DO TROFEJA
29 studenoga, 2016
Nikad jači u Bast: POJAČAO SE SRĐANOM BOŽINOVIĆEM I MILOM KOŠTIĆEM
1 prosinca, 2016

U balote na velika vrata: KARLOVAČKO PIVO KAO IZNIMNO BITAN ČIMBENIK

karlovacko-1

Već smo detaljno pisali kako neke od pivovara posjeduju jako ozbiljne projekte koje provode u djelo kako uz pomoć entuzijasta, prijatelja balota, tako uz pomoć ljudi koji naprosto razume jedan širi aspekt materije.

Karlovačko pivo ove je godine predstavilo upravo jednu od takvih kombinacija. Balotaških nadmetanja kojima je karlovačko pivo bilo zaštitni znak bilo je na pretek. Ipak, nadmetanja na Kacunaru i Koprivnom pružili su najviše. Nestvarno velik broj ekipa i sudionika, prepune tribine i igrališta kojima se nije moglo niti blizu zbog pravog „mora“ gledatelja, koji su spomenute turnire pratili ostat će u sjećanjima svih pratitelja i prijatelja balota u regiji još dugo vremena. Uz navedeno, Mate Kesić i Luka Žure kao organizatori bili su pravi „šlag na tortu“ i naprosto dobitna kombinacija. Navedena dva turnira ponudila su neke novine koje nisu viđene godinama u balotama.

Spomenute dvije legende o balotanju znaju doslovno sve, u Dalmaciji su iznimno poznati i priznati. Kao takvi sposobni su privući nezapamćeno velik broj balotaša od Neretve do Zadra, a unutar turnira pod njihovom paskom, broj grešaka u organizaciji (na koje igrači i navijači znaju biti itekako osjetljivi) ravan je nuli. Svaki sljedeći turnir koji ovi momci budu „orkestrirali“ biti će samo jednako dobar, ako ne i bolji. Jedva čekamo.

Karlovačko

Ambasadori balota i karlovačkog piva

 

Comments are closed.