U dresu Marka Livaje – posudili u strica daske i balote: SAMI NAPRAVILI IGRALIŠTE – GLEDALI BISTONA KAKO SLAVI NASLOV !

Katuni Kreševo Brdo: PRIJAVE PRI KRAJU, NAKON ŽDRIJEBA NEĆE BITI MJESTA U TURNIRU !
13 travnja, 2022
Balotaši ponovno pokazali veliko srce: DAMIR BOBAN I VJEKO KUMIR NAJBOLJI !
16 travnja, 2022

U dresu Marka Livaje – posudili u strica daske i balote: SAMI NAPRAVILI IGRALIŠTE – GLEDALI BISTONA KAKO SLAVI NASLOV !

Djeca Dalmacije sama rade igrališta za balote

Zaista je fantastičan efekt napravila titula Bistona kada su djeca i najmlađi balotaši u pitanju. Diljem Dalmacije djeca rade sama igrališta. Ta pojava nije od danas. Desetljećima djeca traže nove načine igre i zabave. Balotanje je jedan od glavnih puteva ka zabavi u Dalmaciji.

Naišli smo na jedno igralište u srcu Poljica. Djeca nam tvrde da su posudili daske i balote u strica. Gledali su kako Biston brani titulu koju je u Dalmaciju donio nakon trideset godina. Neki od njih kažu da su na televiziji gledali braću reprezentativce Marina i Peru, neki spominju Mara Baju, neki Ivana Galića i sve to rade u dresu Marka Livaja.

Djeca nam kažu: “Malo nogomet, malo balote. Tako će nam brže proći vrijeme do derbija”. Ono što je zanimljivo jest da sva djeca bacaju pravilnom boćarskom tehnikom za početnike iz dva koraka. Igralište je dugo oko 15 metara, što je potpuno prilagođeno njihovom uzrastu. To je najvjerovatnije produkt efekta školskog sporta, gdje je titulu odnijela škola Srinjine u muškoj konkurenciji. Također, pod derbijem se podrazumijeva utakmica Hajduk Dinamo u srijedu.

Comments are closed.