U23 “Volo” turnir u Monacu: MARIN ĆUBELA I MATEO NAČINOVIĆ BRILJANTNI

Navala na Grand Slam: LIMIT EKIPA NA 128 I VIDEO ŽDRIJEBA U TURJACIMA
6 listopada, 2018
OLIMPIJSKE IGRE 2024 KAO CILJ: Povratak „Raffa“ boćanja u Hrvatskoj
9 listopada, 2018

U23 “Volo” turnir u Monacu: MARIN ĆUBELA I MATEO NAČINOVIĆ BRILJANTNI

Tonći Jurjević Mateo Načinović Marin Ćubela

Boćarski turnir u Monacu zovu još i mini prvenstvo svijeta zbog sudjelovanja četiri najbolje svjetske reprezentacije: Slovenija, Italija, Francuska i Hrvatska. Boćarske bitke se održavaju u uzrasnim kategorijama U-15, U-18, U-23 za muškarce te za žene u tri discipline i to: par, štafeta i precizno izbijanje.

Hrvatska je nastupila u osam finala i to: Žene – precizno izbijanje i štafeta, U – 15 muški – par, U – 18 muški – par i štafeta, U – 23 muški – par, štafeta i precizno izbijanje.

Od svih finala naši reprezentativci slavili su u tri. Sva tri prva mjesta osvojila je selekcija U-23 pod vodstvom lucidnog izbornika Tonća Jurjevića. Mateo Načinović je slavio u Preciznom izbijanju, dok je isti igrač slavio u Paru i Štafeti sa jednako odličnim Marinom Ćubelom.

Pobjede su još vrijednije jer su u sva tri finala naši momci slavili nad francuzima, S. Belay u preciznom izbijanju te S. Belay i Leiva Marcon u paru i štafeti. Navedeni igrači će biti najveći rivali našima na skorom SP u Kini.

Na turniru su još sudjelovale selekcije Monaca, Švicarske, Bugarske, Australije, Turske, Tunisa i Rusije, a izbornik je pokazao da je u ovom momentu kao samozatajni i ne previše nametljivi strateg očito idealno rješenje za naš dvojac zaista pravih igrača. Načinoviću i Ćubeli treba mirnoća sa klupe u čemu je Jurjević neprikosnoven. Sada svi skupa čekaju Kinu.

Tonći Jurjević Mateo Načinović Marin Ćubela 2

Comments are closed.