VELIKI POVRATAK BASTA: Može li južna hemisfera ponuditi „Grand Slam“?!

VINOVO ANTE I ANTE: Domnjak i Tomašević okupili „Dream team“ Cetinske krajne
11 prosinca, 2018
ZAVRŠNICA STOBREČA: Nediljko Neno Juričić i Petar Bilokapić prvi finalisti
12 prosinca, 2018

VELIKI POVRATAK BASTA: Može li južna hemisfera ponuditi „Grand Slam“?!

Legendarni balotaš Ante Vuković

O „104 dalmatinca“ se sve već zna. 128 ekipa i 30-ak prijava koje organizator nije mogao zaprimiti. Snimanje ždrijeba. Javna objava parova na našem portalu. Večera za sve sudionike i to nakon svakog kola. Najmanje jedna utakmica dnevno na programu da publika nebi bila uskraćena za dobre balote svaki dan. I na sve to ukupan koeficijent 20. Točnije, zbroj koeficijenata 12/5/2/1, što sa bonus bodovima daje 2000 bodova za pobjednika nadmetanja po „dalmacijabalote.com“ i 1000 bodova za „finalista“, a sukladno Kriterijima za Ranking. Ožujsko kup, Omiš trojka, Omiš par, Han i Rogoznica zajedno sa Turjacima nude „Grand slam“ parametre, a sada bi se tu mogao ponovno na najvišem nivou uključiti i Bast.

Spoj hemisfera u Bastu i Memorijalni turnir:

Ono što je dosada krasilo nadmetanja u Bastu jest činjenica da je nadmetanje po mnogim mišljenjima po igračima to bilo najsnažnije nadmetanje uopće. Podsjetimo se da Žuja kup ne dozvoljava igračima 1.HBL nastup. Iako igrači sa juga (Vrgorac, Metković, Dubrovnik) još nisu uspjeli osvojiti Ožujsko kup i tako već blizu 10 godina, kao ni Omiš, Stobreč ili Koprivno na kojima su sudjelovali, što je nedvojbeno jasan pokazatelj da u srednjoj Dalmaciji velik broj jakih nadmetanja za rezultat ima i igrače koji su klasu ispred igrača iz ostalih djelova Dalmacije, Bast daje nešto drugačiju sliku. Specifični tereni u kombinaciji sa drvenim špondama gdje su principi igre bitno drugačiji pokazali su da igrači sa juga, Ante Vuković, Veso Tolj, Miro Mihaljević i ostali itekako znaju igrati plastiku. I osvajati.

Po navodima Matejasa Josipovića i Vlade Šarića, Bast se vraća na velika vrata! Također, nadmetanje bi jako vjerovatno trebao ponuditi koeficijente ili 10/5/3/2 ili 12/5/2/1, što će značiti da će južna hemisfera dobiti svoj „Grand slam“, a publika Basta će imati priliku gledati najljepše balote u Dalmaciji. Nino Čović, braća Klinac, Željko Vladimir Želja, Vedran Crnčević, Branko Gašpar i ostali pravi igrači će pohrliti u Bast biti bolji od onog drugog. U to nema sumnje. Također, podsjetimo se da Ranking nudi bonus bodove za igrače koji nisu iz srednje Dalmacije. To znači ako jedan Miro Mihaljević dođe do titule, on će osvojiti preko 2000 bodova, što će ga jako vjerovatno zadržati u Top 10 igrača do kraja godine, a eventualno još jedno osvojeno nadmetanje iz konkurencije najsnažnijih bi ga lansiralo u utrku za “Kralja bakelita” ili naboljeg u Dalmaciji.

Također, Josipović je najavio da će nadmetanje parova 2+1, po prvi put nositi naziv: Memorijalni turnir „Damir Zukić“.

Matejas Josipović

 

Jozo Terzić i Vlado Šarić

Comments are closed.