Zašto je 1.HBL – jug već riješena?! I ZAŠTO BISTON VEĆ SPREMA ZAVRŠICU LIGE I KEP !

Otok bolji od Metkovića: BISTONU DERBI U SPLITU !
29 studenoga, 2020
Obustavljaju se sva natjecanja pod nadležnošću Hrvatskog boćarskog saveza !
3 prosinca, 2020

Zašto je 1.HBL – jug već riješena?! I ZAŠTO BISTON VEĆ SPREMA ZAVRŠICU LIGE I KEP !

1.HBL jug i sjever imaju svaka po osam boćarskih klubova. To je u prijevodu 14 kola za svaki od klubova. 14 kola znači ukupno maksimalna 42 boda. Kakve su projekcije za najbolju momčad ikada u Dalmaciji, za BK Biston, u smislu broja bodova na kraju regularnog dijela, a kakve su procjene konačnih dometa za sve ostale klubove?!

Svi ostali:

Jučer je Otok savladao Metkovića u Sinju, a Biston Sokola u Splitu. Kada tome dodamo slavlje Komolca nad Hajdukom, koji je na papiru bio treći najozbiljniji takmac Bistonu, dođemo do kalkulacije (kada detaljno analiziramo raspored svih klubova) da će negdje oko 25 bodova imati Bistonovi najbliži pratitelji na kraju.

Biston:

Biston je dva boda izgubio u Dubrovniku, pa više ne može imati 42 boda nego maksimalno 40. Ako uzmemo u obzir da Biston još negdje remizira i uz to izgubi jednu utakmicu, imao bi (u tom gotovo nemogućem scenariju) ukupno 35 bodova. Dakle, i dalje najvjerovatnije negdje oko 10 bodova više od ostalih.

Klubovi sa juga koji sa pozicije 2 i 3 budu ulazili u playoff, u istom tom playoffu neće biti favoriti. Istra ili Pula ili Vargon ili Zrinjevac su u određenoj prednosti. Te utakmice (2.jug – 3.sjever i 2.sjever – 3.jug) se tek trebaju odigrati, ali i dalje ostaju pitanja: Hoće li Biston ugledati trećeplasiranu ekipu sa juga u polufinalu ili drugoplasiranu ekipu sa juga u finalu… … Jako teško.

Stoga, u nastavku regularnog dijela sezone i u utakmicama 1.HBL – jug Biston više nema koga pobijediti osim samog sebe. Važna pitanja su: Hoće li trkači bacati 60, 61 boću ili 58, 59 boća?! Hoće li neki od ostalih ključnih igrača nastaviti trenirati dva do tri puta tjedno kao i dosada?!

Kako god da bilo, momčad zvijezda iz Baške Vode pobuđuje najveći mogući interes javnosti, a zbog svega gore navedenog centar fokusa uprave kluba, trenera i igrača seli na playoff i eventualno Kup Europskih prvaka.

Comments are closed.