ZAVRŠNICA PRVOG POVIJESNOG EKIPNOG PETANKA PRVENSTVA HRVATSKE !

KATARA I MOMCI SE LATILI POSLA: Uređena igrališta BK Brela !
31 kolovoza, 2020
Karlo Šaban i Luka Gašpar dobitnici nagrade „Dražen Petrović“ !
3 rujna, 2020

ZAVRŠNICA PRVOG POVIJESNOG EKIPNOG PETANKA PRVENSTVA HRVATSKE !

Volo, Raffa i Petanka će teško jedno bez drugog ili trećeg. Do znanja je to dao međunarodni olimpijski odbor i vodećim ljudima u boćarskom sportu je to jasno. Obzirom da HBS spada u taj uzak krug svjetskih boćarskih lidera, nakon Raffe (čeka nas kraj druge sezone uskoro) stigao je razviti i petanku do određenog nivoa.

Ekipno petanka prvenstvo Hrvatske 2020. u kojem sudjeluje šest ekipa iz Šibensko-kninske županije je znak da je priča još u povojima. Ipak, napredak je vidljiv. Priča nije prošla bez problema u svom premijernom izdanju, ali klubovi su se brzo prilagodili “čvrstoj ruci” povjerenika lige, da bi svi zajedno stigli do završnog turnira tri najbolje ekipe.

Način odigravanja playoffa:

Polufinale će igrati drugoplasirana i trećeplasirana ekipa nakon regularnog dijela natjecanja, da bi se pobjednik tog polufinalnog dvoboja suprostavio ekipi koja je zauzela prvo mjesto u regularnom dijelu natjecanja.

Polufinale: 2. Zaton – 3. Adria

Finale: 1. Dalmatino – Pobjednik 2./3.

Dalmatino, Milan Gnjidić i Branka Bilandžija su favoriti, ali i Zaton je pokazao da može, a obzirom da se radi o drugoj ekipi ispred BK “Šibenik”, Ivan Lambaša (Šibenik) će učiniti sve ono legitimno što može da Zaton dođe do naslova prvaka. Ni Adria nije bez šansi, a završni turnir će se igrati u Vodicama, jer su upravo ti tereni oni koje je HBS označio kao kvalitetnije u ovom momentu. Čeka nas pravi spektakl do kraja, istini za volju bez gledatelja i uz praćenje preporuka HZJZ-a i Stožera CZ. Jedva čekamo izvještaje sa utakmica.

Comments are closed.