1.HBL I RANI KANDIDAT ZA POTEZ SEZONE: Marinko Norac Kevo Pike

FINALE – 15:15 TREĆA ! Marin Ribičić, Viktor Sabljić i Vlado Sabljić najbolji u Dicmu !
30 listopada, 2020
Bez Komolca nakon dugo vremena ! ZAPOČELA 2.HBL – JUG DRAMOM U SPLITU
1 studenoga, 2020

1.HBL I RANI KANDIDAT ZA POTEZ SEZONE: Marinko Norac Kevo Pike

Najelitnije boćarsko natjecanje u Hrvatskoj je započelo. Hrvatski boćarski savez je osigurao prijenos uživo nekoliko utakmica tokom sezone. 1.HBL je odmah u otvaranju ponudila pravu sportsku dramu. Junak dana bio je Marinko Norac Kevo Pike. No, krenimo redom.

1.HBL – jug:

Metković je predstavio svoje pojačanje iz Vargona Antonia Prlaguzića i nadigrao 19:7, Komolca i disponiranog Maru Baju. Po zapisniku se vidjelo da je Bajo bio onaj pravi, ali Vidović, Krstičević, Dodig, Prlaguzić i braća Ćorluka će mnogima biti krupan zalogaj ove sezone.

Hoće li to biti i mega momčadi Bistona, vidjeti ćemo uskoro. Imotski za parirati reprezentativcima nije imao snage, pa su trupe Matejasa Jozipovića i Ive Topića slavile 21:5. Dobar je bio i Mario Grančić za Imotski, ali Ćubele, Miličević i Ante Grančić neće davati mnogo prostora nikome.

Hajduk Rašica je savladao sa 18:8 nešto oslabljenog Primoštena ove sezone. Ilić, Glavinić, Mikulić, Petković i Branko Ćubela će tražiti svoje šanse za plasman među tri ekipe i playoff.

Dramu je ponudila utakmica u Sinju, tamo je Marinko Norac Kevo Pike reštao boću sa zvukom sirene za slavlje u pojedincu i remi 13:13 Otoka i Sokola. Snimka poteza Pikea je obišla Hrvatsku u minuti, a Pike je nedvojbeno rani kandidat za potez sezone. Zanimljivo je da je za vrijeme leta boće prema boći na tlu Pike ili Ronaldinho iz Otoka poviknuo “Snimi ovaj potez”. Pike je bio dobar i u krugu (24) i preciznom pa nas sa njim čeka pravi “šou” do kraja prvenstva.

1.HBL – sjever:

Istra Poreč i Zrinjevac su odigrali 14:12 za Istru koja će trebati još spremnije Špelića na tlu i Načinovića na gumama za ulazak u borbu sa Bistonom. Istra se pojačala još Brunom Kraljićem, a Zrinjevac nose sve bolji Gašpar i Veselčić. Utakmicu je imala priliku pratiti publika ispred malih ekrana na youtube kanalu HBS-a, u sklopu paketa prijenosa utakmica koje će se streamati tokom sezone.

U ostalim utakmicama favorizirani Vargon, Marinići i Pula su ostvarili pobjede protiv Pazina, Funtane i Kukuljanova.

Comments are closed.