1.HRL – Solin nanio Gorčini prvi poraz: POZICIJE ZA PLAYOFF SVE JASNIJE !

“El clasico sud americana”: SKIKALO I FRANE BARABAN NA MIRKA DELIĆA I TONIJA BAŠIĆA !
7 kolovoza, 2021
Ante Cindrić i Goran Vrebac na tronu ! PETANKA TROJKA KLSIČNO U KNINU !
7 kolovoza, 2021

1.HRL – Solin nanio Gorčini prvi poraz: POZICIJE ZA PLAYOFF SVE JASNIJE !

Mate Kesić – BRK Solin

Odigrano je 9. kolo 1.Hrvatske boćarske raffa lige. Kao i dosadašnjih godina, za vrijeme Volo prijelaznog roka, povjerenik lige ima hrpu problema za ubaciti rezultate u web sustav, na kojem je tablica i službeno dostupna. Ipak, kako bi javnost bila upućena u događanja, nudimo pregled kola i trenutnu tablicu.

Derbi kola su odigrali Solin i Gorčina. Solin je pokazao da je nedvojbeno ekipa za plasman među najbolje 4 ekipe, uz Pržinu, Naklice i Gorčinu. Uigravanje može trajati nešto duže, što je ovdje vjerovatno slučaj, ali kvalitet je u ovom slučaju vidljiv. Na krilima ovogodišnjeg pojačanja Mate Kesića, Solin je pobijedio potpuno zasluženo sa 7:3 branitelja naslova.

Pržina je u gradskom derbiju imala pune ruke posla sa Sv.Antom Turjaci, te im tako uzvratila za poraz u prvom dijelu prvenstva. I Pržina, a i Naklice, rutinskom pobjedom nad Tugarama su se tako približili Gorčini. Brodarica je rutinski, na domaćem terenu, u Zadru savladala SBKGO Marjan.

Što se tiče šansi za playoff, stvari su sve jasnije. Tugare imaju određene šanse, ali Solin ima dovoljno iskustva i bodovne prednosti (“3 i pol” boda defacto, zbog boljeg međusobnog omjera sa Tugarama), da je pozicija 4 Tugaranima gotovo nedostižna. Mirko Božić i Josip Bulić (BK Tugare) još rastu kao igrači, a njihova godina bi mogla biti ona iduća. Da je danas playoff, u Turjacima bi igrali Gorčina protiv Solina te Pržina protiv Naklica. Obzirom na broj kvalitetnih igrača u ekipama, bila bi to prava boćarska poslastica od završnog turnira.

Comments are closed.