1.HRL – treća sezona – sportska izvedba na sve višoj razini

OSVOJIO RAVNICE ! A onda najavio 4000 bodova i slavlje u Grabovcu – odmah naišao na otpor !
20 lipnja, 2021
Ždrijeb 2. kola Katuni Kreševo !
28 lipnja, 2021

1.HRL – treća sezona – sportska izvedba na sve višoj razini

Dva kola treće sezone 1.HRL-e ili Prve hrvatske boćarske raffa lige su za nama. Osam klubova čeka ukupno 14 kola u dvokružnom liga sustavu te doigravanje za prvaka, četiri najbolje ekipe iz regularnog dijela sezone.

Već nakon dva kola, dosta stvari je poprilično jasno. Dva prvaka iz prva dva izdanja lige, BK Naklice i BK Gorčina su dosada neporaženi i vode na tablici. Gorčinu predvode Luka Žure i Tonći Jerić, dok su glavne uzdanice Naklica Mate Pavešković, mlada Ana Juginović kao i širina igračkog kadra.

Uz gore navedene klubove, BRK Solin se pojačao Ivanom Žuljevićem i Matom Kesićem, koje je priključio aktualnom prvaku Hrvatske u pojedincu klasično, Tomi Jerkoviću. Od Solina se ove godine očekuje borba za titulu, a sve ispod toga bi za tako pojačan roster bio podbačaj.

Doprvak iz prošle sezone, BK Pržina je nešto lošije ušao u sezonu sa dva startna poraza, obzirom da ponajbolji igrač ekipe Hrvoje Dotur još uvijek nije na dispoziciji voditelju ekipe. Ipak, za očekivati je da će Pržina podignuti formu do kraja regularnog dijela natjecanja. Skromniji start Pržine će pokušati iskoristiti BK TugareSv.Ante Turjaci i predstavnik Zadarskog županijskog boćarskog saveza BK Brodarica, na način da će pokušati stići do pozicije broj 4, koja vodi u doigravanje. SBK Marjan je ekipa koja ima još mnogo toga za naučiti, kako bi parirala gore navedenim ekipama. U svakom slučaju nas čeka, kao i u protekla dva izdanja, neizvijesnost do samog kraja.

Paralelno sa 1. HRL-e će se odvijati i druga natjecanja pod pokroviteljstvom HBS-a. Planirano je odigravanje prvenstava Hrvatske po disciplinama za seniore i seniorke te kupa Hrvatske, natjecanja koja su prošle sezone bila iznimno praćena.

Iznimno važnu ulogu u razvoja raffe ima Komisija HBS za razvoj raffe na čijem je čelu Zoran Nasić.

Osim ljudi u Dalmaciji koji brinu za razvoj raffa boćanja u Hrvatskoj, važan doprinos raffa projektu daje i nacionalni savez, što je razvidno iz niza aktivnosti. Između ostalog i iz napretka raffa sudaca, o kojima skrbi Zbor sudaca posredstvom dopredsjednika Ive Viskovića. Dakle, razvoj raffa boćanja se nastavlja, sa nadom da će raffu zaigrati i poneki klub iz sjevernih djelova Hrvatske. 

Izvor: Hrvatski Boćarski Savez

Comments are closed.