Dite Prika i kraj prekrasne karijere: OMIŠ POČEO U ZNAKU IVANA KNEZOVIĆA ĐIKE

Tko je zaboravio na prvake: GULIĆ I BILOKAPIĆ PROŠLI DALJE. BILI „PRIJETI“ ZVIJEZDAMA
16 svibnja, 2016
Diljem Dalmacije: ŠPIRO GRUICA I NJEGOVI MOMCI GLATKO. ŠIMIĆ NEPOBJEDIV
17 svibnja, 2016

Dite Prika i kraj prekrasne karijere: OMIŠ POČEO U ZNAKU IVANA KNEZOVIĆA ĐIKE

Ivan K.

Marin Ribičić, Nediljko Juričić, Ante Bubalo i Siniša Stipić

O Omišu kao najvažnijem turniru u balotaškom kalendaru širom Dalmacije sve je poznato i rečeno. Sukladno najavi organizatora, turnir je otvorila ekipa koja je tradicionalne „trojke“ prošle godine osvojila. Marin Ribičić, Nediljko Juričić i Siniša Stipić prvi su izišli na legendarno igralište Prika. Ipak, utakmica se odigrala u sjeni jednog, za grad Omiš, vrlo važnog događaja i odavanja počasti jednoj prekrasnoj i bogatoj sportskoj karijeri.

Naime, momci su upravo na otvoru i to baš na blagdan Svetog Ivana Nepomuka kao zaštitnika grada Omiša, odlučili odati priznanje sumještaninu i prijatelju Ivanu Knezoviću Điki. U hvale vrijednu akciju uključili su se Knezovićevi veliki prijatelji Ante Bubalo i Bruno Kegalj. Legendarni boćar i balotaš Marin Ribičić održao je uvodnu riječ. Ekipe sudionice prve utakmice fotografirale su se sa dresom Ivana Knezovića, a Siniša Stipić, inače najuspješniji balotaš Dalmacije u 2015.godini i Ivanov školski kolega cijelu je utakmicu odigrao u Ivanovom dresu. Također, za Ivana su spremne balote koje će mu momci uručiti nakon povratka iz Slovenije,  kao znak dobrodošlice u jedini sport kojim se moguće baviti za vrijeme relativno kasnije životne dobi, a s ciljem da Ivan balotanje zavoli.

Ivan Knezović rođen je 1982.godine. Djetinjstvo je proveo u Omišu igrajući za istoimeni klub u mlađim uzrastima. Nakon kratke juniorske epizode u Hajduku, preko Solina je završio u Sloveniji, gdje je nastupao za Koper, Domžale i Rudar Velenje.  U sve tri ekipe dospio je do statusa kapetana ekipe, što jasno pokazuje o kakvom se karakteru radi. U dresu Domžala dva je puta osvojio slovensko nogometno prvenstvo. Igrao je i 4.kolo kvalifikacija za europsku ligu prvaka, kao i ligu Uefa. Sudjelovao je u cijelom nizu humanitarnih akcija, a Slovenci se upravo jako teško od njega opraštaju. Sjeta i zahvalnost prema svemu što je napravio u terenu i van njega ovih dana nezaobilazna su obilježja kojim odišu baš svi medijski izvještaji naših susjeda. U subotu 14.05.2016 okončao je svoju dugogodišnju nogometnu karijeru u sklopu prve slovenske nogometne lige u utakmici protiv Olimpije iz Ljubljane.

Rezultat balotaške utakmice potpuno je nevažan u odnosu na prekrasnu gestu sumještana, balotaša i prijatelja, kao i činjenicu da je Ivan pravi čovjek i istinski sportaš otkad zna za sebe, a njegov životni put i karijera inspiracija svakom mladom sportašu i prijatelju sporta.

ivan knezović

Ivan Knezović

Comments are closed.