2.HBL – JUG: Utrka za pozicije 1. i 6. – Šime Klanac igrač u najboljoj formi dosad !

Brnaze 2+1: GIGI U POLUFINALU – JOŠ DVA ČETVRTFINALA DO FINIŠA I “TOP 4” !
22 studenoga, 2020
MEČ GODINE – POLUFINALE BRNAZA: Odluka o kralju bakelita pada danas !
26 studenoga, 2020

2.HBL – JUG: Utrka za pozicije 1. i 6. – Šime Klanac igrač u najboljoj formi dosad !

Odigrane su tri utakmice četvrtog kola 2. HBL – jug. Postranje je na domaćem terenu osvojilo prvi bod protiv favoriziranog Vira.

Ako računamo da će najvjerovatnije sve ekipe od šestog mjesta na više igrati ili kvalifikacije (5. i 6.) ili će se plasirati direktno u 1.HBL – jug u idućoj sezoni (2., 3. i 4.), možemo konstatirati da je Postranje izgubilo dva boda te da je sve bliže igranju u 2.HBL Dubrovnik-Neretva od iduće sezone. Tamo će mu društvo raditi Slaven Gruda, dok se Gorčina porazom od Nina Čovića Tigra, Ivana Gujinovića i Župe Dubrovačke približila 2.HBL-Srednja Dalmacija. Kako je Župa današnjom pobjedom u gostima napravila iskorak prema “Top 6”, očekuje se bespoštedna sportska bitka za bijeg od pozicije “7” kakvu samo ova kultna liga može pružiti.

Ako uzmemo u obzir da je igrač u najboljoj formi u otvoru sezone Šime Klanac iznio BK Crvene kuće do već 9 bodova i da će kvalitetni Ante Papak za Zlatan Otok svoje dobiti, osim te dvije ekipe jako malo je sigurnih od ponora sedmog mjesta. Zasada je premalo utakmica odigrano da bi mogli donositi procjene te vrste “tko ostaje, tko ne ostaje”. Hit sezone, vodeće Naklice, je zaustavila odgoda u ovom kolu, a u idućem 5. kolu se očekuje da će ih zaustaviti i Vir u Zadru. Liga postaje jako zanimljiva, a pozicija 1. vodi u kvalifikacije za Superligu.

Nino Čović “Tigar” (desno)

Comments are closed.