2.KOLO BOĆARSKE SUPERLIGE: BK Biston se vratio starim navikama – pobjedama !

Prijenos 2.kola Super lige: BK Zrinjevac – BK Sokol Orbico !
29 listopada, 2021
Neporaženi: BK HAJDUK RAŠICA KAO PROJEKT KOJI JE NEDOSTAJAO DUBROVNIKU I DALMACIJI !
31 listopada, 2021

2.KOLO BOĆARSKE SUPERLIGE: BK Biston se vratio starim navikama – pobjedama !

Trener BK Biston Ivo Topić

Boćarska megamomčad iz Baške Vode, BK Biston, se vratila pobjedničkim navikama u sklopu 2.kola boćarske Superlige ili najvišeg ligaškog natjecanja u Hrvata u “Volo” (željezne boće) specijalnosti.

Biston je pobijedio BK Metković sa ukupnih 16:10, na krilima povratnika u formu Marina Ćubele i najkonstantnijeg igrača Bistona Marina Miličevića. U ostalim utakmicama Zrinjevac je savladao BK Sokol Orbico iz Dugopolja sa 21:5, istim rezultatom kao i BK Pazin BK Marinići. BK Vargon je dobio BK Otok sa 17:9, dok je Istra Poreč u gostima pobijedila BK Pulu 9:17.

Bistonu je poraz od Sokola u prvom kolu stigao kao upozorenje u najboljem momentu, a taj je pred završnicu Kupa Europskih prvaka, koja se igra u Puli (6. i 7.11.2021). Marin Ćubela je u brzinskom izbijanju bacio 49 boća, što je ponovno pokazatelj da se radi o igraču koji je najspremniji onda kada je najvažnije. Marinova sposobnost da formu pogodi baš onda kada treba u kombinaciji sa nikada boljim Marinom Miličevićem i igračima koji mogu pobijediti bilo koga na svijetu i bilo kada, poput Pere Ćubele i Mara Baje, daje nadu u prolaz baškovođana u finale.

Oni su u odnosu na francuski St.Vulbas blagi autsajderi i imaju jako malo toga za izgubiti. Već sada su napravili najveći doseg u povijesti dalmatinskog boćanja plasmanom u polufinale. Ante Grančić, Bajo, braća Ćubela i ostali prekaljeni igrači Bistona pod paskom trenera Ive Topića i predsjednika Matejasa Jozipovića bi mogli u uvjetima u kojima nitko od njih ne očekuje sigurnu pobjedu biti najopasniji.

Što se tiče same Superlige, Pazin je pokazao da je ozbiljan kandidat za “Final 4”, a Sokolova pobjeda protiv Bistona u prvom kolu tek sada dobiva na težini, jer bi bez nje momci iz Dugopolja bili na samom dnu tablice. Ovako Sokol izgleda poprilično dobro, jer izgubiti od Zrinjevca u Zagrebu nije debakl, a iz Zagreba će malo ekipa kući ponijeti bodove. Trenutnu tablicu pogledajte u tekstu ispod:

Comments are closed.