500 navijača u Omišu, 15:15 i prekid meča na igralištu do: TRILER DUGOM I BAKAJI

Mario Kulišić nakon velike pobjede najvljuje: ZABORAVITE PRVO MJESTO!
28 kolovoza, 2016
Sinjski „Ronaldo“ ili ?! DRAMA I 15:15 I NA PREPUNOM ZDANJU HANA
29 kolovoza, 2016

500 navijača u Omišu, 15:15 i prekid meča na igralištu do: TRILER DUGOM I BAKAJI

Ante Vuković Dugi Duje Pešić Bakaja Tonći Dragičević

Ante Vuković Dugi, Duje Pešić Bakaja i Tonći Dragičević

To može ponuditi samo Omiš. Samo balotaški „Wimbledon“. Prvo kolo, turnir tek što je počeo, a već svojevrsni derbi i prava ljepotica turnira. Ante Vuković Dugi iz Vrgorca i Duje Pešić Bakaja (Tonći Dragičević kao treći igrač, također iz Vrgorca) protiv Siniše Stipića i Bože Vladušića. Na igralištu, a pogotovo oko njega spektakl i sve ono zbog čega se balote igraju i vole.

Prekid utakmice na igralištu do derbija:

U drugom terenu igrali su, ni manje ni više nego, Luka Žure i Lukša Bratim, istinske zvijezde balotanja u regiji (pobijedili 2:1), i napravile prekid svoje utakmice kako bi ispratili dramu trećeg seta zajedno sa publikom. Što nas tek čeka u nastavku Omiša, kad u prvom kolu turnir sa strane „parka“ prati „tri reda“ navijača, a ni sa jedne od tri preostale strane se ne može do terena. Fantastično. To je ono najposebnije u Omišu. Zbog jedne balote postajete junak u očima „gomile navijača“, ali i tragičar. Omiš do svog kraja, ukoliko se nastavi ovaj ubrzan tempo igranja mečeva biti će nezapamćen. Kada na teren u ovakvim utakmicama ponovno iziđu Žure, Dugi, Bratim ili kada ovako neizvijesne mečeve budu igrali Rico, Pavešković, Palaversa, Ribičić, Kesić, Žuljević i ostali odlični igrači. Sinoć publiku nije uspio rastjerati ni goropadni Ante Vuković, čiji su “projektili” završavali po nekoliko metara oko igrališta.

Tijek meča ukratko:

Vladušić i Stipić su 13:8 zaostatak u prvom setu pretvorili u pobjedu. Istih 13:8 su u drugom Bakaja i Dugi zaštitili za 1:1 i 16:12. U trećem su gosti imali 13:2 i 14:4. Ipak, Stipić i Vladušić se u spomenutoj drami vraćaju na 15:15. U procesu povratka Pešić je propustio par meč lopti. Nakon toga isto to (par meč lopti) su propustili i domaćini za pobjedu, da bi u zadnjoj ruci baš Duje Pešić riješio utakmicu ključnim udarcem u potpunoj drami. Da je promašio pobjeda bi išla na drugu stranu. Pred toliko navijača, koji su bili potpuno u meču, u takvim uvjetima. Odlično i ključno od strane hrabrog Pešića. Posljednje dvije ruke ponudile su dramu bez premca. Odlučivali su milimetri. Preokreti su se dešavali nakon svake odigrane balote, na zadovoljstvo omiških navijača i gomile turista. Meč je odisao fair-playem u svakom svom trenutku. Na kraju, kao i uvijek  pobijedi bolja ekipa, potpuno zasluženo.

Dugog, Dragičevića i Bakaju sada čekaju Ivan Bašić Mora i “Vuk” u još jednom derbiju, a za osvojiti veliki Omiš potrebno je dobiti sedam teških utakmica. Dobili ili izgubili, momci će uživati u svakom trenutku ovog toliko obožavanog turnira.

Comments are closed.