6.KOLO SUPERLIGE 2021/22: BK Pazin slavio u Zagrebu nad Zrinjevcem !

HBS: Izvanredni prijelazni rok 20.12. do 05.01.2021
29 studenoga, 2021
BK Biston ponovno piše povijest zlatnim slovima: BISTON BAŠKA VODA – ZRINJEVAC ZAGREB 22:4 !
5 prosinca, 2021

6.KOLO SUPERLIGE 2021/22: BK Pazin slavio u Zagrebu nad Zrinjevcem !

Marin Ćubela, Marino Miličević i Pero Ćubela

Odigrano je 6.kolo boćarske Superlige. Pazin je pobjedom u Zagrebu nad Zrinjevcem borbu za playoff ili prve četiri pozicije učinio iznimno zanimljivom. Naime, iz terceta Pazin, Pula i Zrinjevac će se tražiti dva sudionika final “4 turnira”, jer su Istra i Biston već “defacto” tamo.

Zlatnu sredinu je pobjedom u Splitu nad Metkovićem zaposjeo Sokol Orbico. U oko upada povratak u formu Ivana Jurića, čiji je ponovni uzlet na preko 40 pogodaka važna vijest za dalmatinsko boćanje. Ipak, Metković je ekipa koja je očito ušla u optimalnu formu, bez obzira na poraz i sa zanimanjem ćemo pratiti njihove nastupe nadalje. Metković je bio u utakmici (8:8) dok Jurić i Mladineo nisu pružili svoju “A utakmicu” te pobjedom u štafeti (45/54) otvorili Sokolu put prema pobjedi. Naravno, ako Sokol zadrži nivo koji posjeduje ovog trenutka, moguće je da se umiješa u borbu za poziciju 4. Ključna utakmica u toj priči je upravo ona iduće (7.) kolo: Marinići – Sokol Orbico.

Osim Jurića, važna je vijest da je štafeta Vargona pogodila 50 boća. Lovro Šipek i Fran Jakominić su momci koji dolaze i dokaz da, dok je Čede Vukelića, Vargon nikada ne treba otpisati. Bez obzira na poraz od 1:25 od prvaka Bistona u reprizi finala od prošle godine, jasno je da je Vargon, kao institucija hrvatskog boćanja već počeo svoj uzlet. Uzlet je to koji boćarsku Dalmaciju tjera na traženje sličnih rješenja i odgovora poput: Dalmacija ima projekte kojima nedostaje još jedan potentan trkač da bi klubovi u perspektivi parirali i konkurirali za final 4 Superlige. To i Hajduk Rašica i Sokol i Naklice. Kako doći do šire baze, a onda iz nje stvoriti nekoliko mladih trkača i koji su mehanizmi zbog čega je na sjeveru nešto poput toga moguće?! Izazov je to koji stoji pred boćarskim jugom. Rezultat će (ili neće) biti vidljiv kroz 4 do 7 godina, kada se očekuje da će igrači Bistona ući u godine u kojima neće više biti u mogućnosti stvarati razliku koju stvaraju ovog momenta.

Naravno, ništa od toga ne umanjuje pobjedu prvaka Hrvatske iz 2020/21, BK Biston, protiv tako važnog i velikog protivnika u gostima.

U Puli je domaćin deklasirao Otoka sa 26:0, a u Poreču Istra Mariniće sa 24:2. Iduće kolo igraju Pula i Pazin u Puli, a utakmica će nam nešto jasnije kazati u kakvoj je formi BK Pula. Ne možemo govoriti u kontekstu ukupnih potencijala ekipe jer sve superligaše čeka prijelazni rok.

Comments are closed.