MOGU LI ĆAĆA I SIN OSVAJATI NASLOVE?! Željko Cera nova prva balota Ravnica

FINALE – OZRNA GORNJA: Kurt, Ivica Odža, Labinčić, Bralić i Vele Vetma prvaci
2 listopada, 2018
ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE?! Mate Kesić otkazao turnir
5 listopada, 2018

MOGU LI ĆAĆA I SIN OSVAJATI NASLOVE?! Željko Cera nova prva balota Ravnica

zeljko-ceric-cera

Kada ćaća i sin igraju zajedno balote je nedvojbeno ono što balotanje u Dalmaciji čini ljepšom igrom i što je velika većina manje i više dobrih igrača prošla. U igri koja se prenosi sa „koljena na koljeno“ ovo je jako važna dimenzija u Dalmaciji značajnom broju igrača. Pitanje je mogu li otac i sin osvajati ozbiljna balotaška nadmetanja u statistički značajnom obimu?! To su pokušali mnogi, ali gotovo svi veliki igrači su pali na tom ispitu. Razlozi brojnim neuspjesima su razni i za dublju su analizu. Ipak, postoji par u balotama koji pokazuje i dokazuje suprotno.

Otac i sin, Igor Žuljević i Ivan Žuljević ne igraju često, ali ono što igraju obično i osvoje. Sinoć se dvojac plasirao u polufinale Hana i osim što bi utakmica mogla imati ozbiljan utjecaj na utrku za „Kralja bakelita“, dvojac pokazuje da se može. Iako su pojedinačno dominantni kao karakteri u igri, otac i sin su zaostajali 7:10 u sklopu trećeg seta za Matom Paveškovićem i Ikom Palaversom, da bi na kraju slavili sa 16:10 u utakmici u kojoj je ponajbolji pojedinac bio Igor Žuljević, po riječima pratitelja utakmice.

Željko Cerić Cera balotaški kralj Ravnica:

Za to vrijeme nadmetanje u Ravnicama je završilo, a Ante Tonći Tafra, Ante Vrkić i Željko Cerić Cera su stigli do titule. Mićo Tomas, Željko Gaće i Dalibor Kvesić su jako opasna domaća kombinacija na tim igralištima, ali Cera je nakon Marija i Jure Rodića te rođaka Čagalj dočekao titulu na svom terenu, slavljem u finalnoj utakmici rezultatom 2:0. Već tradicionalna fešta nakon finala Ravnica bila je također hvale vrijedan događaj za misto, baš kao i sve one prethodnih godina.

Igor Žuljević Ivan Žuljević

Comments are closed.