Analiza nadimaka sinjske legende: MARIN UZINIĆ PREKRSTIO IVANA ŠUŠKA

Diljem Dalmacije: „ŠOFERI“ NE POSUSTAJU. POMELI VELIKOG FAVORITA
4 svibnja, 2016
MAKARSKA „ZELENKA“ VIDNO NAPREDUJE KAO TURNIR, A MARIO SKAKO KAO IGRAČ
5 svibnja, 2016

Analiza nadimaka sinjske legende: MARIN UZINIĆ PREKRSTIO IVANA ŠUŠKA

Marin Uzinić fb

Marin se pohvalio na društvenim mrežama i prekrstio legendu

Balotanje u Dalmaciji očito je pravi hit u posljednje vrijeme. Mnogo mladih igrača i igrača do 35 godina starosti koji još imaju prostor za napredak uključilo se u balotanje na jedan poprilično ozbiljan način.

Šaljiv izražaj balotaša i koloarske priče jako su zabavan dio cirkusa. U svemu tome primat je imao i ima karizmatični i dobri naš Joško Šerić Šera, ponos mista Trolokve. Ono što nije rečeno, a mora biti jest da osim rođeka Maretić njegov balotaški skalp želi i traži još jedan čovjek. Identitet igrača zasada ćemo zadržati za uži krug fanova, a osjećaj je naravno obostran. Šera bi uskoro trebao u arenu Kacunara, a svaki njegov nastup biti će jako ozbiljno medijski popraćen u vidu izvještaja, analiza, procjena mogućnosti aktera itd.

Danas je neosporno primat preuzeo jedan od vala nadolazečih igrača koji se pobjedom nad legendama „instant“ pohvalio na društvenim mrežama.

Marin Uzinić ponos mista Dubrava u srcu Mosora pravi je zaljubljenik balotanja. Njegovo odricanje već dugi niz godina više je nego očito, a rezultat se jasno vidi. Ipak, omakla mu se mala pogreška ili omaška u procesu. Apsolutnu legendu balotanja u regiji i sinjski ponos Ivan Šuška, čovjeka sa milijon nadimaka, ovaj je prekrstio. S obzirom da je Marin jedan od igrača kojima je fer igra u krvi i jako je ne sklon ikakvim trikovima na terenu i izvan njega, sigurni smo da ništa nije učinio namjerno.

Ipak, naša legenda ima dva najčešća nadimka. Oni su Ćuta i Niper. S obzirom da je Marin relativno novi u balotama, pretpostavljamo da mu je bilo neugodno legendu pitati kako ga zaista zove, pa se zabunio. Ili je možda sve pomiješao sa ukrajinskim prvoligašem iz Dnjipropetrovska. Jedino je sigurno, stripove ne čita. A Šušak ni u kojoj varijanti nije Dnjiper. Stoga, Marine, ubuduće oprezno sa legendama.

Žurno stigla i isprika za gospodina Šuška od strane super korektnog Marina Uzinića osobno:

Slika govori više od tisuću riječi:

Marin Uzinić fb isprika

 

Comments are closed.