MAKARSKA „ZELENKA“ VIDNO NAPREDUJE KAO TURNIR, A MARIO SKAKO KAO IGRAČ

Analiza nadimaka sinjske legende: MARIN UZINIĆ PREKRSTIO IVANA ŠUŠKA
4 svibnja, 2016
FOLK DOLIĆ DO DESETE POBJEDE ZA REDOM U PARU SA IVICOM BILOKAPIĆEM
5 svibnja, 2016

MAKARSKA „ZELENKA“ VIDNO NAPREDUJE KAO TURNIR, A MARIO SKAKO KAO IGRAČ

Mario Skako

Mario Skako

Da mladi turnir u Makarskoj postaje ozbiljan vidi se odmah po dolasku na igralište. Crta za vuču koja je bila svega dva metra od gume sada je na, optimalnih, nešto više od četiri metra. Novi semafori, igralište koje je ionako bilo jako dobro, još je i bolje i napredak u cijelom nizu drugih parametara koje balotaši jako prepoznaju i vide. Zasigurno jedan pravi put kako na balotaško nadmetanje privući što veći broj ponajboljih balotaša. Makarani kao ljudi prepuni gostoprimstva samo su dodatna preporuka turniru.

U skolopu rane faze turnira domaćin Mario Skako i njegovi suigrači Ante Alerić Sova i Ivan Klinac nisu bili jednako gostoljubivi u igralištu. Iako su izgubili prvi set, „stari Klinac“ i Sova su odbriljirali u drugom setu, dok je Mario Skako u trećem setu odigrao utakmicu za pamćenje. U jako neizvjesnoj završnici i vremenskim uvjetima na rubu regularnosti, domaćin je zasluženo slavio. Vremenski uvjeti gostima nisu opravdanje a bolja ekipa baš uvijek pobjeđuje. Njima je očito bilo primarno da na istu utakmicu ne dolaze dva puta, a navedeno su i ostvarili. Doduše sa sobom su zaboravili ponijeti i pobjedu. Pobjedničku kombinaciju sada čeka derbi utakmica protiv „kraljeva Basta“.

Biokovo kao jedini neprijatelj turnira:

Ukoliko organizator doskoči problemu koji se zove „bura“, turnir nedvojbeno ima svijetlu budućnost. Naime, utakmice je potrebno počimati između 16 i 17 sati, s obzirom da iza 21 sat (nekom danima, ne svim danima) bura pojača poprilično. Utakmice najjačih takmaca znaju trajati duže ukoliko uđu u treći set, a onda igra poprimi nešto drugačija obilježja. S obzirom da organizator nedvojbeno zna što radi, ne sumnjamo da će neko rješenje i pronaći, a Makarska postati ozbiljna lokacija u balotaškom kalendaru.

Comments are closed.