„Anđelo opet u Split“: DENISU RAMLJAKU, VELI MARETIĆU I LUKI ŽURI ROGOZNICA

I četvrti derbi! IVAN IKO PALAVERSA „IZLIJEČIO DOKTORA“
2 rujna, 2016
Raskrunili „kralja bakelita iz 2015.godine“: MARATON OD 6 I POL SATI MARIO GAŠPARU I DUJI MEDIJI
3 rujna, 2016

„Anđelo opet u Split“: DENISU RAMLJAKU, VELI MARETIĆU I LUKI ŽURI ROGOZNICA

Denis Ramljak

Denis Ramljak (Iz arhiva)

Jedan od najprestižnijih turnira Dalmacije, onaj u Rogoznici, sinoć je doživio svoju finalnu utakmicu. Radi se o, zaista, spektakularnom turniru koji je vođen na jako specifičan i kvalitetan način, a posjeduje i nešto specifična pravila, od kojih je ono osnovno da se puca iz zraka. Većina drugih pravila su bliža „bakelitu“ nego boćanju, s obzirom da se igra od zida i gume. Ambijent uz igralište, broj turista i gledatelja općenito je najveći mogući,  a svaki istinski ljubitelj balota ovaj turnir ne propušta.

S obzirom na svojevrsnu izmjenu pravila od ove godine, kod prijave ekipe nešto manji broj balotaških zvijezda pristupio je turniru. Ipak, to nikako ne umanjuje njegov značaj i vrijednost.

U finalnoj utakmici ekipa koju predvodi proslavljeni šibenski boćar, Renato Markoč otvorila je prvi set 4:0 odmah u prvom odigravanju. Ipak, to kao da je bilo sve. Denis Ramljak, Luka Žure i Veljko Maretić okreću stvari na 16:4. U drugom setu je bilo nešto neizvjesnije. Ipak, ni blizu da bi se ugorozila pobjeda gostiju.

Turnir je, kao i prethodnih godina, pokazao da kakva god pravila bila, ekipe iz Splita, Omiša i Kaštela imaju popriličnu prednost u odnosu na domaćine, koju na kraju pretvore u titulu.

Anđelo

Anđelo – trofej u Rogoznici

Comments are closed.